Veelgestelde vragen

Q. In welke talen worden de lessen gegeven?

A. In principe worden de lessen gegeven in het Engels en/of Nederlands. Echter hebben wij in ons team zowel lokale docenten als internationale docenten, en zijn hierdoor ook lessen in andere talen mogelijk, bijvoorbeeld in het Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Pools, Russisch, Portugees en Tsjechisch. U kunt voor meer informatie hierover de profielen van onze docenten bekijken en contact met ons opnemen als u lessen wilt volgen in uw moedertaal.

Q. Wanneer kan ik beginnen?

A. Nieuwe studenten zijn het hele jaar welkom. Het is mogelijk een proefles te volgen voor elke groepscursus of individuele cursus , op elk moment. Is deze proefles naar tevredenheid, dan kunt u zich registreren gedurende het hele seizoen. De jaarlijkse vergoeding zal aangepast worden afhankelijk van de resterende lessen in het huidige seizoen.

Q. Vanaf welke leeftijd kan mijn kind lessen volgen bij Virtuosi?

A. Ons doel is te voorzien in een levenslange leerweg, vanaf geboorte tot aan volwassenheid en verder. Voor instrumentale lessen zal dit voor elk kind en elk instrument anders zijn. Bijvoorbeeld de ‘benadering in moedertaal’volgens de Suzuki methode, maakt het mogelijk voor zeer jonge kinderen om viool en andere instrumenten te leren bespelen. Van sommige instrumenten zijn speciale kleine maten beschikbaar, met aanpassingen die het mogelijk maken voor jonge kinderen om deze te bespelen. Zo kunt u denken aan gebogen hoofdstukken op fluiten en een verscheidenheid aan maten voor gitaar, viool en cello. Echter vereisen sommige instrumenten een zeker niveau van fysieke ontwikkeling (7-8 jaar oud) vanwege het gewicht van het instrument of de gebruikte techniek. In elk geval kunt u ons het beste een e-mail sturen of in gesprek gaan met de betreffende docent. Het onderwijzen van kleine kinderen in een specialisme, en we kunnen u altijd de meest geschikte docent aanraden.

Q. Wat als mijn kind zijn interesse verliest midden in het seizoen?

A. Het leren bespelen van een instrument vraagt toewijding en een serieuze leerhouding. Gedurende het leerproces dient elke leerling het nut in te zien van regelmatige oefening en het in de paktijk brengen van de geleerde vaardigheden. Alleen op die manier kan er vooruitgang geboekt worden. Als een leerling zich bij ons inschrijft, gaan wij er vanuit dat hij/zij dit doet met de intentie het jaar te voltooien. ‘Verlies van interesse’ is bij ons geen geldige reden om het leerjaar niet te voltooien. Echter, indien de omstandigheden buiten de macht van de student liggen (d.w.z. verhuizing vanwege werkgelegenheid), dan zullen wij de hoeveelheid niet gebruikte lessen berekenen en de maandelijkse betalingen stopzetten. In het geval van vooruitbetaling, zullen wij het lesgeld van de ongebruikte lessen aan u terugbetalen. Wanneer een student simpelweg zijn interesse verliest, zijn er verschillende opties : er kan veranderd worden van docent, er kan een ander instrument geprobeerd worden, de ongebruikte lessen kunnen doorgegeven worden aan een broer of zus of zelfs doorverkocht worden aan een andere student. Wij proberen een stok achter de deur te houden door ervoor te zorgen dat de aangeboden lessen niet te makkelijk of te moeilijk zijn, maar aan blijven sluiten bij het leerniveau van de student, om zo voortijdige stopzetting van lessen te voorkomen.

Q. In het afgelopen jaar hebben wij meerdere malen een vervangend docent gezien voor de muziekles van ons kind. Waarom was de vaste docent afwezig?

A. Omdat onze docenten gespecialiseerde muzikanten zijn, zijn ze ook professioneel actief in hun vakgebied. Wij moedigen dit ook aan. Elke docent heeft een collega reserve staan die hem/haar kan vervangen in het geval van afwezigheid om professionele redenen. In sommige gevallen zullen ze proberen een andere afspraak te maken. Bij afwezigheid van de vaste docent, zullen wij zoveel mogelijk proberen dezelfde vervangende docent in de zetten, afhankelijk van zijn/haar beschikbaarheid. Wij kunnen u garanderen dat ook vervangende docenten gespecialiseerde professionals zijn, en dus niet minder goed in hun vak dan de vaste docent. Mocht het zo zijn dat de vervangende docent niet beschikbaar is, dan ligt de verantwoordelijkheid voor het inhalen van gemiste lessen bij de vaste docent.

Q. Wat als onze lesdag, bijvoorbeeld maandag, vaker vervalt wegens officiële feestdagen?

A. Virtuosi’s jaarlijkse contributie is gebaseerd op een minimum van 36 lessen. Wanneer er minder dan 36 lessen op een bepaalde lesdag vallen, wordt de factuur aangepast. Wanneer een gezin afwezig is gedurende een periode van de cursus, kunnen de gemiste lessen uiteraard niet worden terugbetaald.

Q. Kunnen we de maandelijkse betaling zelf doen i.p.v. gebruik te maken van de automatische incasso?

A. Wij hebben meerdere mogelijkheden overwogen, maar de automatische incasso is voor ons de enige manier om te voorkomen dat wij “achter het geld aan moeten zitten”. We hebben een overkoepelende aanpak nodig om betalingszaken zo eerlijk mogelijk te houden. Als u een goede geschiedenis heeft, en hierover open en eerlijk gecommuniceerd wordt, is er geen reden toch bezorgdheid. Wij behandelen elk geval eerlijk.

Q. Ik werk voor een internationaal bedrijf en we verwachten een verhuizing gedurende het jaar. Hierdoor zullen we de deelname aan de lessen voortijdig moeten stoppen. Wat is hier de procedure voor?

A. Als u weet dat u overgeplaatst gaat worden naar een ander land, laat dit dan alstublieft aan ons weten zodra u hiervan offiële bevestiging hebt. Ook nu behandelen wij elk geval eerlijk. Klanten met een goede betaalbeschiedenis bij Virtuosi hoeven geen sancties te verwachten. De 11 maandelijkse betaling, op basis van 975,- contributie per jaar, is 88.64 per maand. Mocht u het land moeten verlaten in verband met werkgelegenheid, dan zullen wij in het geval van vooruitbetaling de ongebruikte lessen aftrekken van uw reeds voldane betaling, en in het geval van een maandelijkse betaling de automatische incasso stopzetten.