Over Virtuosi

Open Day Guitar blue background only

The Virtuosi School of Music, The Hague, will be incorporated with the Muziekacademie Den Haag as the new MDH International Department as of August 2020. Please click on the link for more information:

CLICK HERE

Virtuosi NL is ontstaan uit de noodzaak om de onderwijsactiviteiten van internationale specialisten van het Koninklijk Conservatorium te combineren met de vraag naar onderwijs van de expat gemeenschap. Virtuosi helpt studenten die hier komen met een beurs of subsidie aan extra inkomen en biedt structuur en continuïteit in het muzikaal onderwijs in deze beweeglijke samenleving.

In Den Haag komen de top in de zakenwereld en het onderwijs samen. Het ‘Virtuosi’ concept is om het beste van beide werelden samen te brengen rond een gestructureerd curriculum gebaseerd op de kernelementen van de AMEB, ABRSM, GSMD en Trinity College syllabi. Onze docenten vertegenwoordigen de nieuwe generatie van internationale Virtuosi. Wij nodigen u uit om samen met ons het immense plezier te ontdekken van het maken en begrijpen van muziek.

In muzikaal onderwijs zijn de eerste stappen erg belangrijk. Techniek en een goede basis stellen de student in staat hun potentieel te bereiken. Al onze docenten hebben een zeer goede pedagogische achtergrond en streven ernaar dat al hun studenten een plezierige muzikale ervaring hebben. Om dit te bereiken bieden we individuele programma’s op maat voor jong en oud, beginner en gevorderde, in alle stijlen en instrumenten.

“Ontmoedig nooit iemand die voortdurend vooruitgang maakt” – Plato

 

 

Management

Trevor Howe – Directeur

Me-filtered-b11064a9f2c8be40e2128c15de2f903eDirecteur Trevor Howe is in het bezit van een post-graduate degree in onderwijspsychologie, en onderwees R-12 muziek in Australie, Europa en Azie. Zijn meest recente en gerelateerde werk is het programma ‘Music in English for Earlybird’s’ – ‘Natuurlijk Engels op de Basisschool’ in Rotterdam. Trevor werkte nauw samen met Virtuosi oprichter & directeur Tom Penn-Davies (AUS) vanaf de oprichting van de school in 2005. Tom erkende al eerder de enorme toewijding van Trevor en draagt graag bij aan de logistiek ter ondersteuning van Virtuosi NL : “Trevor’s unieke lesmethode’s stellen studenten in staat een sterke technische bekwaamheid te ontwikkelen, en waardering en begrip voor zeer verschillende muziekstijlen te krijgen . Ik was altijd onder de indruk van Trevor’s houding ten opzichte van zijn werk, en kreeg vaak positieve feedback van zijn studenten. We hebben ervaren dat Trevor’s toewijding aan zijn werk en de school in belangrijke mate heeft bijgedragen aan toename van het aantal studenten. Ik kan Trevor zonder meer aanbevelen voor elke positie die hij wil nastreven. Trevor is georganiseerd, betrouwbaar, zeer bekwaam en heeft een uitstekende verstandhouding met mensen van alle leeftijden. Hij is een waardevolle aanwinst.”