Zang

Photo of Alice Boccafogli

Alice Boccafogli

Onderwijs: Blockfluit, Early Childhood (Vroegschoolse Muziekeducatie), Zang
Talen: Engels, Italiaans, Fraans

Blokfluististe en sopraan Alice Boccafogli (1983) is geboren in Bologna, Italië. Alice studeerde fluit aan het “G. B. Martini” Conservatorium in Bologna, onder leiding van Giorgio Zagnoni. Aan hetzelfde instituut studeerde zij blokfluit met Giorgio Pacchioni en Daniele Salvatore. In maart 2008 studeerde zij summa cum laude af. Alice is gespecialiseerd in zowel hedendaags repertoire als oude muziek. Ze werkt met het Prime Project in Lausanne (Zwitzerland), Antonio Politano, het Siderum Pulvis Ensemble, Daniël Brüggen, Consort Mirabile (mede-oprichter), Soledad Brondino, Kevin Kim en Lisa Kortleitner. Als blokfluitiste heeft Alice deelgenomen aan vele masterclasses met Daniël Brüggen, Lorenzo Cavasanti, Peter van Heygen, Sebastian Marq, John Tyson, Reine-Marie Verhagen en Dorothea Winter. Ook treedt zij op als vocaliste. Alice heeft opgetreden met veel verschillende Italiaanse Barok Ensembles, zoals: Bal’danza, Charivari en het Coro da Camera di Bologna. Met deze laatstgenoemde heeft zij twee opnames uitgebracht: “Alleluja, Nativitas” in 2006, en “Terzo libro de’ madrigali a cinque voci di Camillo Cortellini” in 2009 (beiden bij Tactus Records). Alice begon met haar zangstudie in 2007 onder leiding van Michele Andalò en Kelly McClendon. Momenteel zet zij haar studie bij Daniël Brüggen voort en zingt zij met bariton Vitali Rozynko en mezzo Elisa Fortunati. Ook volgt zij een cursus pedagogiek aan het Koninklijk Conservatorium en geeft les in muziekvoorbereiding aan kinderen van 4 – 7 jaar op Virtuosi School of Music in Den Haag.

Photo of Mischulaikah Grune

Mischulaikah Grune

Onderwijs: Vocaal optreden / Songwriting
Talen: Nederlands & Engels

Geboren in Nederland van Caraïbische ouders (moeder uit Sint-Maarten en vader uit Suriname), bracht Jazz & Soul singer-songwriter Mischulaikah haar debuutalbum ‘Life, Music, Love” uit in 2012. Gehard door haar opvoeding tussen verschillende culturen streefde ze oorspronkelijk een carriere in de geneeskunde voordat ze in 2008 haar levenslange passie vond in de muziekindustrie. Mischulaikah heeft het podium gedeeld met o.a. Perfect, Eroz Ramazzotti, Mojo Morgan, Kindred, the Family Soul, Orange Grove, en nog veel meer artiesten. Daarnaast is ze een entertainer; mede-gastvrouw van de talkshow ‘Girls’ N Cocktails ‘ , die hedendaagse onderwerpen bespreken die van invloed zijn op jonge vrouwen uit verschillende culturen. Mischulaikah beschrijft zichzelf als een ‘vrolijke’ maar ‘gedreven’ vocal coach die de belangen van haar pupillen aan het hart neemt om ze te ontwikkelen met nauwgezette zorg en aandacht oftewel het geven van haar ‘taaie’ mentaliteit bij het nemen van het podium. In aanvulling van de opleiding aspirant-performance-artiesten op Virtuosi geeft Mischulaikah prestatie- en masterlessen voor alle leeftijden.Met inbegrip van haar eigen ‘Glee Club’ en ‘Pop Choir’ sluit ze zich aan bij de Virtuosi familie als een aanvulling op ons uitgebreide curriculum; het aanbieden van groeps- en individuele training met een speciale afspraak.

Photo of Chantal Richardson aka 'Chanti'

Chantal Richardson aka 'Chanti'

Onderwijs: Vocal & Songwriting
Talen: Engels & Nederlands

Chantal Richardson, beter bekend als Chanti, is een singer-songwriter van het eiland St. Maarten. Haar muziek is een mix van R&B, Pop en Soul met een Caribische invloed. Ze is nu bezig met het afronden van haar studie in Music en Entertainment Management, geeft zangles en schrijft liedjes voor verschillende internationale artiesten. Ze brak door op haar 14e toen ze Idol’s – Sint Maarten won, gevolgd door haar eerste single die meer dan 80K streams op YouTube kreeg en werd genomineerd voor een Caribische muziekprijs. Met haar gemengde achtergrond van Deens en Caribisch brengt Chanti een samensmelting van genres naar voren die haar muziek multidimensionaal maakt. Ze heeft het podium gedeeld met artiesten als Acehood, Mischu Laikah, SBMG, Orange Grove en meer. Na het uitbrengen van haar single ‘Baila’ in 2018, mocht ze openen voor Young Thug en optreden op meerdere evenementen en festivals in Nederland. Chanti gelooft dat het helpen van studenten om hun stem te vinden en wie ze echt zijn, is waar haar lessen over gaan. Ze motiveerd studenten om het beste in hun zelf naar boven te halen, terwijl ze een leuke en spannende tijd hebben.  ” Het gaat niet alleen om hoe perfect je stem is, maar ook hoe goed je het verhaal vertelt ” – Stevie Mackey.

Photo of Dasha Skorokhodova

Dasha Skorokhodova

Onderwijs: Jazz Zang
Talen: Engels, Nederlands & Russisch

Dasha Skorokhodova werd geboren in een muzikale familie met diepe pedigree; haar moeder een zichzelf een vocal coach en vader van een trompettist. Na acht jaar van klassieke piano studies in Oekraïne, studeerde ze af aan het conservatorium van Moskou als een Jazz Singer (klasse van Irina Tomaeva). In 2007 trad zij in Den Haag Koninklijk Conservatorium als een jazz-zangeres, waar ze studeerde bij Rachel Gould, Hein van de Geyn, Manon Heine, Yvonne Smeets, Sanna van Vliet als Fay Claassen eeuwig voor Dasha’s project “Barok, Poëzie & Jazz”. In 2011 haar debuut album “Quality Time” werd uitgebracht om kritieken van Nederlandse critici. Dasha vervolgens ontving speciale uitnodiging voor concerten in Azië en Rusland, en in aanvulling op haar eigen concertseries door heel Nederland heeft uitgevoerd op zulke festivals als: Holland Festival in Amsterdam, Amersfoort Jazz Festival, Breda Jazz Festival en de Zoetermeer Jazz Festival. In 2013 was Dasha een semi-finalist in het Nationaal Jazzvocalisten Concours in Zwolle, in Nederland en in het zelfde jaar behaalde haar Master’s degree van het Koninklijk Conservatorium met een zeer speciale barok-jazz project. Dasha gebruikt haar talenten niet alleen als zanger maar ook als componist, arrangeur en dichter. Dasha heeft eerder geleerd voor de Haagse Koorenhuis evenals de Dordrecht Music school in zowel de groep en 1-1 instellingen. http://www.dashajazz.com