Snaarinstrumenten

Photo of Caterina Bevegni

Caterina Bevegni

Onderwijs: Harp
Talen: Engels, Italiaans & Spaans

Caterina Bevegni, geboren in Genua (IT) in 1991, is harpspeelster, harpdocente, leidster/facilitator en oprichtster/manager van The Odd7 Ensemble. Caterina behaalde haar “Classical Harp” Bachelors Diploma in 2014 bij “Conservatorio Niccolò Paganini”, waar ze werd bekroond met de Europese beurs “Leonardo” voor het project “WWM-Working With Music”, een prijs toegekend door de Europese Commissie, die haar in staat stelde een stage van zes maanden voltooien aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (NL) in de harpklasse van Ernestine Stoop met Methodology for Music Education onder Julia Stegeman. Vanwege de levendige en stimulerende omgeving besloot Caterina in Den Haag te blijven en accepteerde ze in september 2015 het “NAIP – New Audiences & Innovative Practice” European Masters Programme. Tijdens haar Masters-carrière leerde en ontwikkelde Caterina vaardigheden die zijn gericht op het leiden van/begeleiden, onderwijzen, produceren/beheren en uitvoeren. Ze heeft daarom muziekworkshops gegeven in verschillende contexten, zoals voor mensen met dementie, kwetsbare kinderen, kinderen en tieners, door de basisfilosofie van samenwerken door middel van “creatieve muziek maken” te volgen, die ze toepasbaar heeft bevonden voor elke soort groep en gemeenschap. Ze werkte in de artistieke productie van een intensief trainingsprogramma voor leerkrachten van El Sistema, Griekenland in Athene (ondersteund door Impact Hub Athens) in januari en maart 2017, en analyseerde en ontwikkelde de organisatie van muzieklessen voor kinderen in vluchtelingenkampen in de buurt van Athene. Als harplerares gaf Caterina privélessen in Italië, waar ze verschillende jonge harpisten volgde en trainde die aan het conservatorium studeerden en de leerlingen voorbereidde op hun auditie. Zij is de oprichtster en manager van The Odd7 Contemporary Music Ensemble, gericht op het verkennen en experimenteren van geluiden en muzikale benaderingen, cross-over kunstervaringen en op samenwerking gebaseerde projecten.

Photo of Magdalena Morales

Magdalena Morales

Onderwijs: Cello en Piano
Talen: Spaans, Engels, Duits

Magdalena Morales werd geboren in een familie van muzikanten en onderwijzers, en beleefde muziek vanaf haar geboorte als metgezel: “Mijn ontwikkeling als muziekleraar is altijd geleid door een persoonlijke overtuiging dat iedereen de kans verdient om een goede opleiding te krijgen. Of je nu een professionele muzikant wordt of niet, ik ben altijd toegewijd met de verantwoordelijkheid als lerares om het pad van mijn studenten te leiden naar de beste situatie…”. Magadelena’s focus is gericht op het stimuleren van de motivatie en het zelfvertrouwen van haar studenten, door middel van verschillende pedagogische hulpmiddelen voor een efficiente en boeiende leerervaring. Haar jarenlange training en ervaring geven haar veel opties om tijdens de lessen toe te passen en om zich aan te passen aan de specifieke leerstijl en behoeftes van elke individuele student. Hierdoor voelt ze zich op haar plek tussen de leraren van de Virtuosi-familie. “Volhardend, charismatisch en gepasioneerd zijn drie dingen die mijzelf goed beschrijven. Dankzij deze kwaliteiten kan ik gemakkelijk contact leggen met de mensen en studenten die graag de diepzinnige wereld achter het maken van muziek willen ontdekken”. Magdalena is afgestudeerd aan het El Centro Universitario de Estudios Musicales te Querétaro in México en volgt momenteel de Master in Music Education Program aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Photo of Sofia Isabel Pastor de Frutos

Sofia Isabel Pastor de Frutos

Onderwijs: Viool & Altviool
Talen: Engels & Spaans

Sofía Isabel Pastor (La Rioja, 1984). Ze begon haar viool studies met Joan Lluís Jordá op de leeftijd van acht. Later ging ze verder met Anna Bage aan het Conservatorio Profesional de Música de Ferraz in Madrid, waar ze afstudeerde in2005 met maximumdistinction. In 2005 shestudied met Jaring Walta aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en in 2006 begon ze haar Bachelor studies met professor Andras Czifra bij Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, waar ze afstudeerde in 2010. In 2012 deed ze haar Master in viool prestaties met professoren Gordan Nikolic en Goran Gribajvebic op hetzelfde conservatorium. Ze eveneens gespecialiseerd in de muziek pedagogie toegepast op viool studies. Ze is bekroond met de tweede prijs in de “V Chamber Music Competition Ferraz Conservatoire” (2004). Deze jonge violist is een lid van verschillende orkesten als Chamartín Orchestra, Ferraz Conservatory Orchestra, Cervera Orchestra, AKO (Atheneum Kamer Orkest), CSO (Codarts Symphony Orchestra), Orkest van het Koninklijk Conservatorium, NJO, Prins Claus Conservatorium Orchestra, Sinfonia geweest Rotterdam. Ze had toen de kans om te werken met verschillende dirigenten als Reinbert de Leeuw, Ludevic Morlot, Phillip Picket, Arie van Beek, Vitaly Pisarenko en Yannick Nézet-Séguin optreden in concertzalen waaronder het Nationaal Auditorium van Spanje (Madrid), Concertgebouw van Amsterdam, Doelen van Rotterdam, Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven en De Oosterpoort in Groningen. Ze heeft advies & Mastercasses ontvangen van gerenommeerde artiesten als Anna Baget, Gonçal Comellas, Mauricio Fuks, Mimi Zweig en Gordan Nikolic. Ze is momenteel lid van Camerata Ardesko en Cuarteto Lorca, onder leiding van Benzion Shamir (Codarts, voor de Kunsten) en Ásdís Valdimarsdotti (Koninklijk Conservatorium).

Photo of Indigo Smith-Poelz

Indigo Smith-Poelz

Onderwijs: Piano, Klavecimbel & Viool
Talen: Engels & Nederlands

Indigo Smith-Poelz begon haar muzikale reis op de leeftijd van zes op de viool en een paar jaar later pianolessen toegevoegd. Een inwoner van Boulder, Colorado, Indigo is ingevoerd om de klavecimbel op een zomerse muziek instituut en op de leeftijd van veertien, te beginnen met lessen Dr Elizabeth Farr – klavecimbel en orgel professor – bij CU Boulder. Ze studeerde klavecimbel prestaties en studeerde af aan het Oberlin Conservatorium (Oberlin, Ohio, USA) met een BM in de historische uitvoeringspraktijk in 2007, studeren met Lisa Goode Crawford en William Webb Wiggins. Indigo heeft ook deelgenomen aan masterclasses met Edward Parmentier en Mitzy Meyerson. In 2007 verhuisde ze naar Nederland als een leerling van Jacques Ogg, alvorens verder haar studie aan het Utrechts Conservatorium bij Siebe Henstra. Momenteel woont ze in Voorburg en leert muzieklessen die privé en Virtuosi in Den Haag.