Piano

Photo of Alessandra Di Gennaro

Alessandra Di Gennaro

Onderwijs: Piano

Alessandra werd in 1994 geboren in L’Aquila (Italië) en begon al vroeg piano te studeren onder leiding van haar vader. In 2005 trad ze toe in de klas van M°Elena Matteucci aan het Conservatorium van Muziek “Alfredo Casella” in L’Aquila, waar ze op twintigjarige leeftijd haar masterdiploma cum laude met volledige punten behaalde. Ze heeft de First Absolute Prize gewonnen in verschillende nationale pianowedstrijden, zoals de ‘Nationale wedstrijd van de Adriatische Zee’ (2008) en de ‘Magliano Sabina Nationale Competitie’ (2009). Ze nam deel aan masterclasses gehouden door internationaal beroemde pianisten: Kostantin Bogino, Boris Petrushansky, Franco Medori, Laura Pietrocini, Daniel Buranovsky, Ida Cernekà en Frantisek Pergler (van “Bratislava Academy of performing Arts”), Fausto Di Cesare, Ruta Riktere ( van “Lithuanian Academy of Music and Theatre” in Vilnius-Litouwen) en anderen. Ze gaf ook concerten als solist of in kamermuziekensembles voor veel instellingen en muziekverenigingen en kreeg de gelegenheid om op te treden in belangrijke concertzalen en theaters in Italië, zoals de “Sala Casella” van de Romeinse Filharmonische Academie in Rome, het Auditorium van “Accademia musicale Praeneste” in Rome, het “Auditorium del Parco” in L’Aquila, het Auditorium “Castello Orsini” in L’Aquila, het Auditorium “Diocleziano” in Lanciano, het “Manlio” Theater in Rome en het “Auditorium Gaber” in Milaan. Na de verwoestende aardbeving in april 2009 gaf ze talloze concerten ten gunste van de reconstructie van L’Aquila en ze trad ook op tijdens de inhuldiging van het nieuwe Conservatoriumgebouw in aanwezigheid van M ° Riccardo Muti. In september 2012 speelde ze als solist het Concerto voor twee piano’s en orkest K 365 van W.A. Mozart met het “Orchestra Sinfonica Abruzzese”.  In 2014 won ze een studiebeurs voor deelname aan het Erasmus-programma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze momenteel studeert onder begeleiding van Ellen Corver. Tijdens haar ervaring in Nederland had Alessandra de geweldige kans om samen te werken met musici van over de hele wereld, op te treden met het “Asko Schönberg” -ensemble, masterclasses bij te wonen onderwezen door David Kuyken, Kalman Drafi, Ronald Brautigam en te spelen in belangrijke concertzalen in Den Haag zoals de “Grote zaal” en de “Arnold schönbergzaal” van het Koninklijk Conservatorium.

Photo of Dorota Gorlow

Dorota Gorlow

Onderwijs: Barok & Klassieke Hobo, Piano, Muziektheorie
Talen: Engels, Nederlands, Pools & Russisch

Dorota is geboren in St.Petersburg maar groeide op in Krakau, waar zij startte met haar muzikale ontwikkeling op de piano op de School voor Jong Talent. Ze is in het bezit van een propedeuse in oboe en piano. Dorota studeerde af in 2004 aan de Cracow Academy of Music met een master in moderne oboe en als muziekdocent en in 2009 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, met een bachelor in historische oboe onder leiding van Frank de Bruine. Ze werd bekroond met de S. Cohen prijs in 2006 en heeft deelgenomen aan masterclasses van Alfredo Bernardini, Michael Niesemann, Elizabeth Wallfish, Jaap ter Linden, Peter van Heyghen, Lars Ulrik Mortensen en Laurence Cummings. Ze is medeoprichter van het “OBOE ensemble” en speelt regelmatig met het Nederlands Bach- en Baroque orchestra “Nova Silesia”. Ze specialiseert zich in het voorbereiden van haar studenten op het ABRSM-examen en geeft groepslessen muziektheorie.

Photo of Magdalena Morales

Magdalena Morales

Onderwijs: Cello en Piano
Talen: Spaans, Engels, Duits

Magdalena Morales werd geboren in een familie van muzikanten en onderwijzers, en beleefde muziek vanaf haar geboorte als metgezel: “Mijn ontwikkeling als muziekleraar is altijd geleid door een persoonlijke overtuiging dat iedereen de kans verdient om een goede opleiding te krijgen. Of je nu een professionele muzikant wordt of niet, ik ben altijd toegewijd met de verantwoordelijkheid als lerares om het pad van mijn studenten te leiden naar de beste situatie…”. Magadelena’s focus is gericht op het stimuleren van de motivatie en het zelfvertrouwen van haar studenten, door middel van verschillende pedagogische hulpmiddelen voor een efficiente en boeiende leerervaring. Haar jarenlange training en ervaring geven haar veel opties om tijdens de lessen toe te passen en om zich aan te passen aan de specifieke leerstijl en behoeftes van elke individuele student. Hierdoor voelt ze zich op haar plek tussen de leraren van de Virtuosi-familie. “Volhardend, charismatisch en gepasioneerd zijn drie dingen die mijzelf goed beschrijven. Dankzij deze kwaliteiten kan ik gemakkelijk contact leggen met de mensen en studenten die graag de diepzinnige wereld achter het maken van muziek willen ontdekken”. Magdalena is afgestudeerd aan het El Centro Universitario de Estudios Musicales te Querétaro in México en volgt momenteel de Master in Music Education Program aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Photo of Laura Motta

Laura Motta

Onderwijs: Piano, Klavecimbel & Fortepiano
Talen: Italiaans & Engels

Laura Motta began her piano studies at the age of 7, following on at the Conservatory “G.Nicolini” in Piacenza where she graduated in piano under the supervision of Cristina Frosini. After her initial piano degree she choose to study the harpsichord in order to explore and discover baroque to expand her historically informed knowledge of this particular repertiore. She attended both a Bachelor and Master (cum laude) at the Conservatory “G.Verdi” of Milano under the supervision of Laura Bertani, Maria Cecilia Farina and Giovanni Togni where she additionally attended several masterclass with Emilia Fadini, Christophe Rousset, Pietr Jan Belder and Francesco Corti. After her graduation in Italy, she decided to improve her musical skills by enrolling as a student in the Bachelor programme at The Koninklijk Conservatorium of The Hague, where she’s currently studying with Fabio Bonizzoni and Patrick Ayrton. Laura is also studying fortepiano under the supervision of Bart van Oort and Petra Somlai as part of her minor degree. Laura joins Virtuosi as a piano teacher since 2017, and is happy to share her knowledge with pupils of all ages from beginner to advanced.

Photo of Stefania Pigozzo

Stefania Pigozzo

Onderwijs: Piano
Talen: Engels, Italiaans

Stefania Pigozzo, born in Pordenone, Italy in 1992, began her music education as a child with Professor Lucia Grizzo. She continued her studies with the same Professor at the Scuola di Musica Pietro Edo in her hometown white also attending advanced classes with Professor Marian Mika. She graduated cum laude at the age of 16 at Conservatorio Polini in Padova. She was subsequently was admitted to the ‘Biennio a indirizzo Interpretativo” programme at Conservatorio Monteverdi in Bolzano among the students of Professor Davide Cabassi graduating with honours in 2014. Stefania also holds a MA in Music Pegadogy from Conservatorio del la Svizzera (Lugano, Switzerland), where she studied with Professor Sandro D’Onofrio. In September 2016, she was admitted to Koninklijk Conservatorium in Den Haag., where she is currently studying with Professor Ellen Corver.

Stefania has taken part in numerous national and international competitions. She has received more than 20 first prizes and first overall prizes, with honourable mentions by the jury.. (Concorso Nazionale Citta di Ortona, Concorso Nazionale Citta di Cesenatico, Concorso Nazionale Musica in Luce in Milano, Concorso Internazionale Citta di Occhiobello (RO), Concorso Internazionale Citta di Tolmezzo, International Music Competition in Trieste, Concorso Nazionale Citta di Feltre (BL), Concorso Nazionale Citta di Piove di Sacco (PD), Concorso Internazionale Citta di Padova, Concorso Nationale di Castiglione delle Stiviere (MN), Concorso Nazionale Gradus ad musicum Certamen in Lastra a Signa (FL) and more. She has also won the prestigious Pia Baschiera-Tallon Foundation’ Scholarship in Pordenone, Italy and in 2007, as part of the celebrations for the local Cultural Association’s 60″ anniversary, was honoured with an award for outstanding results in her music career.

Stefania made her orchestral debut at 13 years of age playing Mozart’s H414 Concerto conducted by Maestro Nicoletta Fenati & has since has given regular recitals including Festivals, International Competitions and causes such as UNICEF.  Stefania has taken part in numerous Master Classes with many prestigious pianists including Aldo Ciccolini, Bruno Canino, Paolo Bordoni, Benedetto Lupo, Riccardo Risatiti, Giorgio Lovato, Igor Tcetuev, Tatiana Larionova, and is happy to share her insights and knowledge with both young & adult pupils of all levels.

Photo of Indigo Smith-Poelz

Indigo Smith-Poelz

Onderwijs: Piano, Klavecimbel & Viool
Talen: Engels & Nederlands

Indigo Smith-Poelz begon haar muzikale reis op de leeftijd van zes op de viool en een paar jaar later pianolessen toegevoegd. Een inwoner van Boulder, Colorado, Indigo is ingevoerd om de klavecimbel op een zomerse muziek instituut en op de leeftijd van veertien, te beginnen met lessen Dr Elizabeth Farr – klavecimbel en orgel professor – bij CU Boulder. Ze studeerde klavecimbel prestaties en studeerde af aan het Oberlin Conservatorium (Oberlin, Ohio, USA) met een BM in de historische uitvoeringspraktijk in 2007, studeren met Lisa Goode Crawford en William Webb Wiggins. Indigo heeft ook deelgenomen aan masterclasses met Edward Parmentier en Mitzy Meyerson. In 2007 verhuisde ze naar Nederland als een leerling van Jacques Ogg, alvorens verder haar studie aan het Utrechts Conservatorium bij Siebe Henstra. Momenteel woont ze in Voorburg en leert muzieklessen die privé en Virtuosi in Den Haag.

Photo of Edoardo Valorz

Edoardo Valorz

Onderwijs: Piano, Historische Klavierinstrumenten, Basso Continuo, Ensemble & Orgel
Talen: Engels & Italiaans

Edoardo wordt bereikt en even thuis op piano, orgel en klavecimbel, en kan harmonische begeleiding op alle soorten toetsenbord inclusief basso continuo en historische vingerzetting onderwijzen. Eerder was hij organist in de kerk van St. Domenico van Friscole en andere Florentijnse kerken, en eerder doceerde aan de Scuola di Musica Comunale in Montecello Conte Otto in Vicenza voor zijn komst naar Nederland om zijn carrière te bevorderen. Zijn schoolse awards zijn breed en gevarieerd – Muziekwetenschap aan de Universiteit van Pavia (Cremona), klavecimbel aan het Vicenza Conservatorium onder Patrizia Marisaldi ontvangst van zijn Bachelor met High Distinction – Masters Degree aan het Koninklijk Conservatiore in Den Haag met een focus op articulatie technieken in de 17e eeuw, terwijl het bestuderen van de praktijk van de becijferde bas en improvisatie met de heer Patrick Ayrton, terwijl de leerling van Ton Koopman en Tini Mathot. International Festival optredens zijn onder andere Utrecht Oude Muziek Festival (NL), Seoul Early Music Festival (KR) Antiqua Festival Barcelona (ES) International Early Music Festival and Exhibition (UK) Göttingen Historical Music Series (D) Stichting Musica Antica de Camera (NL) Festival dos Abrazos Santiago de Compostela (E) Semana Grande de Santander (E), Als zowel solist en continuo-speler. Hij regelmatig uit te voeren in Den Haag met de ensembles Opera2Day, La Villanesca, L’Arco Sonora, op authentieke historische instrumenten, en heeft twee cd’s uitgebracht met Concordi Musici.