Medewerkers

Onze medewerkers zijn hooggekwalificeerde, professionele musici en hebben jarenlange ervaring met lesgeven. Meer informatie over achtergrond, ervaring, expertise en onderwijsmethoden kunt u hieronder lezen.


  • Koper

  • Drums

  • Gitaar

  • Jazz

  • Piano

  • Rock

  • Snaarinstrumenten

  • Theorie

  • Zang

  • Houten blaasinstrumenten
Photo of Klara Andrlova

Klara Andrlova

Onderwijs: Drumstel, Marimba & Klassieke Percussie
Talen: Engels, Nederlands & Tsjechisch

Klára is geboren in 1986 in Tsjechië. Ze studeerde 6 jaar aan het Conservatorium in Brno, waarna ze aan de Academy of Performing Arts in Praag haar Bachelor diploma behaalde. Klára kwam voor het eerst naar Nederland, toen zij gedurende 5 maanden deelnam aan het Erasmus Uitwisselingsprogramma. Na deze 5 maanden besloot zij een Masteropleiding te gaan doen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze studeerde af in klassieke percussie. Momenteel studeert zij sonologie aan dezelfde school. Gedurende haar studieperiode in Tsjechië trad Klára op met verschillende professionele orkesten, zoals het Praag Kamerorkest, het Nationaal Theater Brno, de Nationale Opera Praag, het FOK Orkest, het Muziektheater in Brno, het Brno Philharmony, het Hedendaags Ensemble Berg, Aries Percussie Ensemble en vele anderen. Ze heeft deelgenomen aan projecten in Duitsland, Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland, Zweden, Denemarken, Litouwen, Italië en Spanje. In Nederland heeft Klára gastoptredens gehad met het Residentie Orkest en Slagwerk Den Haag en was ze onderdeel van het NJO Academie-percussie ensemble, het Kamerorkest en de Ligeti Academie. Ze heeft eerder reeds gewerkt als docent drum in Brno en haar interesse ligt voornamelijk bij nieuwe muziek, samenwerkingen met hedendaagse componisten, beeldend kunstenaars en sonologen. Klára heeft plezier in het werken met kinderen en ze zou in de toekomst behalve drum, ook graag lesgeven in keyboard/tuned percussie en percussie ensemble.

Photo of Caterina Bevegni

Caterina Bevegni

Onderwijs: Harp
Talen: Engels, Italiaans & Spaans

Caterina Bevegni, geboren in Genua (IT) in 1991, is harpspeelster, harpdocente, leidster/facilitator en oprichtster/manager van The Odd7 Ensemble. Caterina behaalde haar “Classical Harp” Bachelors Diploma in 2014 bij “Conservatorio Niccolò Paganini”, waar ze werd bekroond met de Europese beurs “Leonardo” voor het project “WWM-Working With Music”, een prijs toegekend door de Europese Commissie, die haar in staat stelde een stage van zes maanden voltooien aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (NL) in de harpklasse van Ernestine Stoop met Methodology for Music Education onder Julia Stegeman. Vanwege de levendige en stimulerende omgeving besloot Caterina in Den Haag te blijven en accepteerde ze in september 2015 het “NAIP – New Audiences & Innovative Practice” European Masters Programme. Tijdens haar Masters-carrière leerde en ontwikkelde Caterina vaardigheden die zijn gericht op het leiden van/begeleiden, onderwijzen, produceren/beheren en uitvoeren. Ze heeft daarom muziekworkshops gegeven in verschillende contexten, zoals voor mensen met dementie, kwetsbare kinderen, kinderen en tieners, door de basisfilosofie van samenwerken door middel van “creatieve muziek maken” te volgen, die ze toepasbaar heeft bevonden voor elke soort groep en gemeenschap. Ze werkte in de artistieke productie van een intensief trainingsprogramma voor leerkrachten van El Sistema, Griekenland in Athene (ondersteund door Impact Hub Athens) in januari en maart 2017, en analyseerde en ontwikkelde de organisatie van muzieklessen voor kinderen in vluchtelingenkampen in de buurt van Athene. Als harplerares gaf Caterina privélessen in Italië, waar ze verschillende jonge harpisten volgde en trainde die aan het conservatorium studeerden en de leerlingen voorbereidde op hun auditie. Zij is de oprichtster en manager van The Odd7 Contemporary Music Ensemble, gericht op het verkennen en experimenteren van geluiden en muzikale benaderingen, cross-over kunstervaringen en op samenwerking gebaseerde projecten.

Photo of Alice Boccafogli

Alice Boccafogli

Onderwijs: Blockfluit, Early Childhood (Vroegschoolse Muziekeducatie), Zang
Talen: Engels, Italiaans, Fraans

Blokfluististe en sopraan Alice Boccafogli (1983) is geboren in Bologna, Italië. Alice studeerde fluit aan het “G. B. Martini” Conservatorium in Bologna, onder leiding van Giorgio Zagnoni. Aan hetzelfde instituut studeerde zij blokfluit met Giorgio Pacchioni en Daniele Salvatore. In maart 2008 studeerde zij summa cum laude af. Alice is gespecialiseerd in zowel hedendaags repertoire als oude muziek. Ze werkt met het Prime Project in Lausanne (Zwitzerland), Antonio Politano, het Siderum Pulvis Ensemble, Daniël Brüggen, Consort Mirabile (mede-oprichter), Soledad Brondino, Kevin Kim en Lisa Kortleitner. Als blokfluitiste heeft Alice deelgenomen aan vele masterclasses met Daniël Brüggen, Lorenzo Cavasanti, Peter van Heygen, Sebastian Marq, John Tyson, Reine-Marie Verhagen en Dorothea Winter. Ook treedt zij op als vocaliste. Alice heeft opgetreden met veel verschillende Italiaanse Barok Ensembles, zoals: Bal’danza, Charivari en het Coro da Camera di Bologna. Met deze laatstgenoemde heeft zij twee opnames uitgebracht: “Alleluja, Nativitas” in 2006, en “Terzo libro de’ madrigali a cinque voci di Camillo Cortellini” in 2009 (beiden bij Tactus Records). Alice begon met haar zangstudie in 2007 onder leiding van Michele Andalò en Kelly McClendon. Momenteel zet zij haar studie bij Daniël Brüggen voort en zingt zij met bariton Vitali Rozynko en mezzo Elisa Fortunati. Ook volgt zij een cursus pedagogiek aan het Koninklijk Conservatorium en geeft les in muziekvoorbereiding aan kinderen van 4 – 7 jaar op Virtuosi School of Music in Den Haag.

Photo of Rubén Castillo del Pozo

Rubén Castillo del Pozo

Onderwijs: Slagwerk
Talen: Engles, Spaans, Frans & Nederlands
Rubén Castillo del Pozo is geboren in 1991 in Madrid, Spanje. Hij begon met vioolspelen op zevenjarige leeftijd. Hij studeerde 6 jaar aan het Conservatorium Angel Arias Maceín en realiseerde zich dat dit niet zijn instrument was. Hij veranderde van viool naar slagwerk. Na een aantal jaren slagwerk studeren kwam hij voor het eerst naar Nederland.  Rubén vindt het zo leuk in NL dat hij besloot om een Slagwerkopleiding te gaan doen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij studeerde af in Klassieke Percussie en Sonologie Minor aan hetzelfde Conservatorium. Gedurende zijn professionele carriere in Nederland heeft Rubén gewerkt samen met diversen professionele ensembles en orkesten.  Op het gebied van Hedendaagse Muziek heeft hij projecten met Het Residentie Orkest, Slagwerk Den Haag, ASKO/Schönberg en De Doelen Ensemble gedaan. Op het vlak van Oude Muziek  heeft hij gastoptredens met het 18de Eeuw Orkest, Amsterdam Baroque Orkest en Combattimento Ensemble gedaan. Hij heeft eerder reeds gewerkt als docent en vervanger docent in Spanje en Nederland. Zijn interesse ligt bij historische muziek, nieuwe muziek en multidisciplinaire samenwerkingsverbanden (met het oprichten van een 4&ensemble). Bij Rubén kan iedereen percussie leren op alle gebieden! Van drums tot Marimba of Pauken!
Photo of Earl Christy

Earl Christy

Onderwijs: Gitaar & Luit
Talen: Engels & Italiaans

Earl Christy is een Amerikaanse luitist en gitarist, die zich bezighoudt met zowel optreden als lesgeven en componeren. Hij behaalde zijn Bachelor- (2000) en Masterdiploma (2002) aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en zijn Post-Graduate degree (2007) aan de Scuole Civiche in Milaan, Italië. Earl heeft jarenlang lesgegeven aan gitaristen van alle leeftijden en heeft ervaring in het lesgeven in verschillende muziekstijlen ( van blues tot klassiek en rock tot country). In zijn manier van lesgeven legt Earl de nadruk op de persoonlijke muzikale interesse van zijn studenten om hun vaardigheden te ontwikkelen en om ze actief en geinteresseerd te houden in hun eigen muzikale ontwikkeling. Als artiest is Earl actief in heel Europa, met zowel solo-optredens als kamerorkesten. Ook heeft hij “Neue Lautenfruchte” opgenomen en uitgebracht, een CD met zijn eigen composities. Hij is een veelgevraagd docent voor het geven van masterclasses en colleges (Grand Valley State University, Grand Rapids Michigan, Northern Illinois University, De Kalb Illinois, German Lute Society, Gronau Germany, Conservatorio di Musica “Nicolini”, Piacenza Italy ), en hij heeft privélessen gegeven in Italië, Duitsland, Nederland en Polen. Earl houdt zich actief bezig met onderzoek, en zijn artikelen zijn gepubliceerd door vooraanstaande musicologische organisaties. Sinds 2009 woont Earl in Den Haag en is hij werkzaam als zowel docent als artiest.

Photo of Alessandra Di Gennaro

Alessandra Di Gennaro

Onderwijs: Piano

Alessandra werd in 1994 geboren in L’Aquila (Italië) en begon al vroeg piano te studeren onder leiding van haar vader. In 2005 trad ze toe in de klas van M°Elena Matteucci aan het Conservatorium van Muziek “Alfredo Casella” in L’Aquila, waar ze op twintigjarige leeftijd haar masterdiploma cum laude met volledige punten behaalde. Ze heeft de First Absolute Prize gewonnen in verschillende nationale pianowedstrijden, zoals de ‘Nationale wedstrijd van de Adriatische Zee’ (2008) en de ‘Magliano Sabina Nationale Competitie’ (2009). Ze nam deel aan masterclasses gehouden door internationaal beroemde pianisten: Kostantin Bogino, Boris Petrushansky, Franco Medori, Laura Pietrocini, Daniel Buranovsky, Ida Cernekà en Frantisek Pergler (van “Bratislava Academy of performing Arts”), Fausto Di Cesare, Ruta Riktere ( van “Lithuanian Academy of Music and Theatre” in Vilnius-Litouwen) en anderen. Ze gaf ook concerten als solist of in kamermuziekensembles voor veel instellingen en muziekverenigingen en kreeg de gelegenheid om op te treden in belangrijke concertzalen en theaters in Italië, zoals de “Sala Casella” van de Romeinse Filharmonische Academie in Rome, het Auditorium van “Accademia musicale Praeneste” in Rome, het “Auditorium del Parco” in L’Aquila, het Auditorium “Castello Orsini” in L’Aquila, het Auditorium “Diocleziano” in Lanciano, het “Manlio” Theater in Rome en het “Auditorium Gaber” in Milaan. Na de verwoestende aardbeving in april 2009 gaf ze talloze concerten ten gunste van de reconstructie van L’Aquila en ze trad ook op tijdens de inhuldiging van het nieuwe Conservatoriumgebouw in aanwezigheid van M ° Riccardo Muti. In september 2012 speelde ze als solist het Concerto voor twee piano’s en orkest K 365 van W.A. Mozart met het “Orchestra Sinfonica Abruzzese”.  In 2014 won ze een studiebeurs voor deelname aan het Erasmus-programma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze momenteel studeert onder begeleiding van Ellen Corver. Tijdens haar ervaring in Nederland had Alessandra de geweldige kans om samen te werken met musici van over de hele wereld, op te treden met het “Asko Schönberg” -ensemble, masterclasses bij te wonen onderwezen door David Kuyken, Kalman Drafi, Ronald Brautigam en te spelen in belangrijke concertzalen in Den Haag zoals de “Grote zaal” en de “Arnold schönbergzaal” van het Koninklijk Conservatorium.

Photo of Pedro Diaz

Pedro Diaz

Onderwijs: Gitaar
Talen: Engels & Spaans

Pedro is in 1985 geboren in Los Llanos de Arodane (Isla de la Palma). Op 13-jarige leeftijd begon hij met het volgen van muzieklessen aan de muziekschool van Cabildo Insular (La Palma) bij Juan Carlos Brito. In 2003 verhuisde Pedro naar Madrid om het behalen van zijn diploma te voltooien aan het Conservatorium van Adolfo Salazar onder leiding van Soledad Plaza. Ook studeerde hij Wereldmuziek aan de Creative Music School bij Nono Garcia en Joseph Salvador. Pedro studeerde in 2011 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als student van Enno Voorhorst. Tijdens deze studie volgde hij masterclasses bij Eduardo Isaac, Hein van de Geijn, Antonoa Duro, Miguel Trapaga, Alex Garrobe, John Ruocco, Marcos Socias, Fabio Zanon en Zoran Dukic. Pedro is te gast geweest bij meerdere festivals: het III Opera Festival 2006 (Canarias) – gitarist bij de Minsk Bolshoi Opera in Rossini’s Barbiere di Siviglia onder leiding van dirigent Victor Ploskina, het Womad Festival 2009 – Las Palmas de Gran Canaria, Illustrator Festival 2011 (Spanje), Amsterdam Festival (Nederland), Festival Jazz Heineken (Spanje) en Mairadal Festival (Rosendaal). Pedro heeft getourd met het Nederlands Jeugdorkest en heeft opgetreden op locaties als het Veluvine, Orpheus, EDE, Gigant & Dakota Theatres en in concertzalen als het Teatro Infantina Cristina (Canarias), Clamores en Galileo Galilei (Madrid) en het Olympisch Station in Amsterdam.

Photo of Yiannis Giagourtas

Yiannis Giagourtas

Onderwijs: Guitar

Yiannis studeerde gitaar in Griekenland, Italië, Ierland en Nederland aan het Athenaeum Conservatory, Academia Chigiana, DIT College of Music and Drama en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met D. Svintridis, E. Assimakopoulos, O. Ghiglia, John Feeley en Z. Dukic. Hij nam deel aan master lessen van R. Dyens, D. Russell, V. Mikulka, G. Ryan, C. Marchione, N. Koshkin, R. Gallen, A. York, M. Masters, A. Swete en Sir R. R. Bennett. Yiannis treedt over het algemeen op als solist en als onderdeel van kamermuziek recitals. Ook geeft hij master lessen aan colleges in heel Europa. Zijn meest recente tournee bracht hem naar Duitsland, Nederland, Italië, Servië, Cyprus, Ierland, Oostenrijk en Griekenland. Hij heeft opgetreden als solist bij het orkest van het Public Conservatory van Thessaloniki. In 2002 ontving hij de eerste prijs in de nationale competitie van Veroia, opgedragen aan Dimitri Fampas. In 2010 won hij de eerste prijs in de internationale muziekcompetitie van de Faculty of Applied Arts in Dublin, een competitie waaraan elk instrument kan deelnemen. In hetzelfde jaar was Yiannis finalist in de International Guitar Competition in Berlijn en in de Second World Guitar Competition in Novi Sad in Servië. In 2012, componeerde de Griekse componist Theodore Antoniou zijn tweede concert voor gitaar en strijkkwartet of orkest speciaal voor Yiannis. De wereldpremière, met Yiannis als solist, vond plaats op het festival voor kamermuziek, georganiseerd door het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in 2013. Yiannis is gevestigd in Den Haag en geeft gitaarles op de Virtuosi School of Music in Den Haag. Voor meer informatie over Yiannis als artiest en docent, kunt u zijn website bezoeken : http://www.yiannisgiagourtas.com

Photo of Dorota Gorlow

Dorota Gorlow

Onderwijs: Barok & Klassieke Hobo, Piano, Muziektheorie
Talen: Engels, Nederlands, Pools & Russisch

Dorota is geboren in St.Petersburg maar groeide op in Krakau, waar zij startte met haar muzikale ontwikkeling op de piano op de School voor Jong Talent. Ze is in het bezit van een propedeuse in oboe en piano. Dorota studeerde af in 2004 aan de Cracow Academy of Music met een master in moderne oboe en als muziekdocent en in 2009 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, met een bachelor in historische oboe onder leiding van Frank de Bruine. Ze werd bekroond met de S. Cohen prijs in 2006 en heeft deelgenomen aan masterclasses van Alfredo Bernardini, Michael Niesemann, Elizabeth Wallfish, Jaap ter Linden, Peter van Heyghen, Lars Ulrik Mortensen en Laurence Cummings. Ze is medeoprichter van het “OBOE ensemble” en speelt regelmatig met het Nederlands Bach- en Baroque orchestra “Nova Silesia”. Ze specialiseert zich in het voorbereiden van haar studenten op het ABRSM-examen en geeft groepslessen muziektheorie.

Photo of Mischulaikah Grune

Mischulaikah Grune

Onderwijs: Vocaal optreden / Songwriting
Talen: Nederlands & Engels

Geboren in Nederland van Caraïbische ouders (moeder uit Sint-Maarten en vader uit Suriname), bracht Jazz & Soul singer-songwriter Mischulaikah haar debuutalbum ‘Life, Music, Love” uit in 2012. Gehard door haar opvoeding tussen verschillende culturen streefde ze oorspronkelijk een carriere in de geneeskunde voordat ze in 2008 haar levenslange passie vond in de muziekindustrie. Mischulaikah heeft het podium gedeeld met o.a. Perfect, Eroz Ramazzotti, Mojo Morgan, Kindred, the Family Soul, Orange Grove, en nog veel meer artiesten. Daarnaast is ze een entertainer; mede-gastvrouw van de talkshow ‘Girls’ N Cocktails ‘ , die hedendaagse onderwerpen bespreken die van invloed zijn op jonge vrouwen uit verschillende culturen. Mischulaikah beschrijft zichzelf als een ‘vrolijke’ maar ‘gedreven’ vocal coach die de belangen van haar pupillen aan het hart neemt om ze te ontwikkelen met nauwgezette zorg en aandacht oftewel het geven van haar ‘taaie’ mentaliteit bij het nemen van het podium. In aanvulling van de opleiding aspirant-performance-artiesten op Virtuosi geeft Mischulaikah prestatie- en masterlessen voor alle leeftijden.Met inbegrip van haar eigen ‘Glee Club’ en ‘Pop Choir’ sluit ze zich aan bij de Virtuosi familie als een aanvulling op ons uitgebreide curriculum; het aanbieden van groeps- en individuele training met een speciale afspraak.

Photo of Trevor Howe

Trevor Howe

Onderwijs: Gitaar, Luit, Rock Band & Muziektheorie
Talen: Engels & Nederlands

Trevor Howe studeerde klassieke gitaar bij Bernhard Bielowski en John Della-Torre, vervolgens luit, aartsluit en theorbe met Tim Kersten in Zuid-Australië voordat hij in 2005 bij The Royal Conservatoire in Den Haag begon als luit student waar hij les kreeg van Nigel North en Mike Fentross. Hij is oprichter en directeur van het oude muziek ensemble Nova Hollandia en directeur van Virtuosi NL. Hij heeft ook gewerkt als chef-kok, en beoefent Tai Chi.
Hij is gekwalificeerd om Filosofie, Politiek en muziek te studeren in Australië en heeft tijdens zijn studies gewerkt als een levering leraar voor de BSN Senior School in Voorschoten. Hij werkt momenteel aan de onderwijsbehoeften van ex-pats in Den Haag met behulp van de internationale specialisten van het Royal Conservatoire. Virtuosi School of Music is Trevor’s visie en passie waar zowel excellentie in het muziekonderwijs als nuttige informatie, ondersteuning en diensten voor leerlingen, ouders en collega’s worden aangeboden. Trevor heeft lesgegeven in R-12 muziek in Australië, Europa en Azië – het meest recent ‘Muziek in het Engels’ voor Earlybirds op Basisscholen in Rotterdam. Trevor werkte nauw samen met Virtuosi oprichter Tom Penn-Davies (AUS) vanaf de opening van de school in Queensland in 2005.  Tom heeft Trevor’s toewijding en royale zorg erkend voor de ondersteuning van Virtuosi NL: “Trevor’s unieke lesmethode stelt studenten in staat om sterke, technische bekwaamheid te ontwikkelen naast begrip en waardering voor muziek in een verscheidenheid van stijlen. “Ik was altijd onder de indruk van Trevor’s houding ten opzichte van zijn werk en ik kreeg altijd positieve feedback van zijn studenten. Trevor’s toewijding aan zijn werk en school heeft veel betekend voor onze studenten… ik raad Trevor aan voor iedere muziekstudent. Hij is georganiseerd, betrouwbaar, zeer bekwaam, en heeft een uitstekende verstandhouding met mensen van alle leeftijden. Hij is een waardevolle aanwinst. “

Photo of David MacGregor

David MacGregor

Onderwijs: Gitaar
Talen: Engels

David MacGregor teaches Guitar at the Virtuosi School of music from beginner to advanced levels and has over 16 years of experience teaching his instrument. He is also a touring World Jazz Guitarist, Composer, Recording Artist and Music Educator.  Originally from Scotland, David now spends most of his time travelling around the world performing solo concerts and collaborating with world-renowned musicians as well as giving Master Classes, Workshops.  Although David is mainly known as a ‘Fingerstyle’ Jazz player, over the last 20 + years throughout his career, he has played many different styles of music including Rock and Heavy Metal, Blues, Folk, Traditional Scottish Music, Reggie, Country, Pop and even a little Classical. His approach is to find out what inspires you and to guide you on a fun yet efficient path to get the most out of your lessons.  As well as teaching guitar, David can also offer aspiring professional musicians advise on working within the music industry; help you with your compositions, arranging and music theory, as well as advise on how to put together a great live performance.  For more information about David you can visit his website: http://www.world-jazz-guitar.com

Photo of Magdalena Morales

Magdalena Morales

Onderwijs: Cello en Piano
Talen: Spaans, Engels, Duits

Magdalena Morales werd geboren in een familie van muzikanten en onderwijzers, en beleefde muziek vanaf haar geboorte als metgezel: “Mijn ontwikkeling als muziekleraar is altijd geleid door een persoonlijke overtuiging dat iedereen de kans verdient om een goede opleiding te krijgen. Of je nu een professionele muzikant wordt of niet, ik ben altijd toegewijd met de verantwoordelijkheid als lerares om het pad van mijn studenten te leiden naar de beste situatie…”. Magadelena’s focus is gericht op het stimuleren van de motivatie en het zelfvertrouwen van haar studenten, door middel van verschillende pedagogische hulpmiddelen voor een efficiente en boeiende leerervaring. Haar jarenlange training en ervaring geven haar veel opties om tijdens de lessen toe te passen en om zich aan te passen aan de specifieke leerstijl en behoeftes van elke individuele student. Hierdoor voelt ze zich op haar plek tussen de leraren van de Virtuosi-familie. “Volhardend, charismatisch en gepasioneerd zijn drie dingen die mijzelf goed beschrijven. Dankzij deze kwaliteiten kan ik gemakkelijk contact leggen met de mensen en studenten die graag de diepzinnige wereld achter het maken van muziek willen ontdekken”. Magdalena is afgestudeerd aan het El Centro Universitario de Estudios Musicales te Querétaro in México en volgt momenteel de Master in Music Education Program aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Photo of Laura Motta

Laura Motta

Onderwijs: Piano, Klavecimbel & Fortepiano
Talen: Italiaans & Engels

Laura Motta began her piano studies at the age of 7, following on at the Conservatory “G.Nicolini” in Piacenza where she graduated in piano under the supervision of Cristina Frosini. After her initial piano degree she choose to study the harpsichord in order to explore and discover baroque to expand her historically informed knowledge of this particular repertiore. She attended both a Bachelor and Master (cum laude) at the Conservatory “G.Verdi” of Milano under the supervision of Laura Bertani, Maria Cecilia Farina and Giovanni Togni where she additionally attended several masterclass with Emilia Fadini, Christophe Rousset, Pietr Jan Belder and Francesco Corti. After her graduation in Italy, she decided to improve her musical skills by enrolling as a student in the Bachelor programme at The Koninklijk Conservatorium of The Hague, where she’s currently studying with Fabio Bonizzoni and Patrick Ayrton. Laura is also studying fortepiano under the supervision of Bart van Oort and Petra Somlai as part of her minor degree. Laura joins Virtuosi as a piano teacher since 2017, and is happy to share her knowledge with pupils of all ages from beginner to advanced.

Photo of Etelka Nagy

Etelka Nagy

Onderwijs: Flaut
Talen: Engels, Hongaars & Italiaans

Hungarian flute player, Etelka Roza Nagy was born in 1988 in Budapest. She started playing the flute at 1997, at the age of eight. Her first teacher was Maria Herczegh. She participated in both chamber music and solo flute playing competitions throughout her training, winning prizes on each occasion; including first prize at the The Bantai Vilmos Flute Competition. At the age of thirteen, she was admitted to the Egressy Beni Conservatory in Budapest, where she studied for four years with professor Gyula Csetenyi. She continued to enter different competitions, and performed with success. From 2004 she played Budapest’s Vig theater as a chamber musician. During that period she had the first opportunities to play in both chamber & symphonic orchestras. In 2005, aged seventeen, she was admitted to the University of Miskolc, in the Bartok Bela Institute of Music. There she studied with Eszter Illes. Here she was selected as soloist to play in concert accompanied by the university’s orchestra, conducted by the Chilean conductor, Santiago Meza. Through this she received an invitation to play on a concert tour as a soloist in Chile with the in-house orchestra of the Andres Bello University. Between 2005 and 2010, years was given had the opportunity to play several times in the Symphonic Orchestra of Eger and participant in the annual Summer course of Conducting, in Pomaz; while also and became associated with the Presto chamber orchestra. She was also a regular player of the symphonic orchestra of the National Theater of Miskolc, with whom she played operatic works including Madama Butterfy & The Barber of Sevilla.  Since 2006 she has had private students from children to adults, and in 2009 started to teach flute for children from 7 to 17 years old, in the Music School of Pecel. In 2010 she won first prize in the National Flute Competition for University students (Hungary) the same year graduating as a flute teacher and a chamber music player. Here she learned in depth about teaching methodologies, in both practical and theoretical terms, including the Kodaly and the Kovacs method. In 2011 she started her master studies in the F. A. Bonporti Conservatory, in Trento, Italy, with professor Emilio Galante. She studied modern, and contemporary music for flute. She here had the opportunity to learn electronic music as well. During her years what she spent in Italy she participated in several competitions as a soloist, (she won one first and one second prize in the AudiMozart! Competition in Rovereto) and with one of her classmates as a flute duet won prizes in national and international competitions across Italy, in Florence, Lamporecchio, Torino). In 2012 and 2013 she attended a course of chamber music playing in Verona, with Andrea Dindo. She has participated in masterclasses given by several great flutists, including Zoltan Gyongyossy, James Galway, Robert Dick, Leon Berendse, Hansgeorg Schmeiser for example. She graduated in Italy in 2014 & came to the Netherlands to study at the Royal Conservatory of The Hague with Thies Roorda. Here her focus was on contemporary music. On the plane jouney to NL she met her life partner and in 2015 became a mother. Etelka has more than 20 years experience on flute, and enjoys sharing her knowledge with pupils from beginner to advanced, across all ages:

“… I always loved to teach. Sharing the knowledge which I have, and figuring out what can be achieved when we think together about music. As an instrumental teacher I have the chance, and the responsbility to show students how can they let their feelings and thoughts flow through music with a secure technical background. I am very open minded and very interested in people. I try to keep my eyes as open as I can, and listen to people’s stories. I believe that the only way of building a peaceful world is to learn every day from everyone who crosses your road in life, and to achieve happiness without harming others.”

Photo of Sofia Isabel Pastor de Frutos

Sofia Isabel Pastor de Frutos

Onderwijs: Viool & Altviool
Talen: Engels & Spaans

Sofía Isabel Pastor (La Rioja, 1984). Ze begon haar viool studies met Joan Lluís Jordá op de leeftijd van acht. Later ging ze verder met Anna Bage aan het Conservatorio Profesional de Música de Ferraz in Madrid, waar ze afstudeerde in2005 met maximumdistinction. In 2005 shestudied met Jaring Walta aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en in 2006 begon ze haar Bachelor studies met professor Andras Czifra bij Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, waar ze afstudeerde in 2010. In 2012 deed ze haar Master in viool prestaties met professoren Gordan Nikolic en Goran Gribajvebic op hetzelfde conservatorium. Ze eveneens gespecialiseerd in de muziek pedagogie toegepast op viool studies. Ze is bekroond met de tweede prijs in de “V Chamber Music Competition Ferraz Conservatoire” (2004). Deze jonge violist is een lid van verschillende orkesten als Chamartín Orchestra, Ferraz Conservatory Orchestra, Cervera Orchestra, AKO (Atheneum Kamer Orkest), CSO (Codarts Symphony Orchestra), Orkest van het Koninklijk Conservatorium, NJO, Prins Claus Conservatorium Orchestra, Sinfonia geweest Rotterdam. Ze had toen de kans om te werken met verschillende dirigenten als Reinbert de Leeuw, Ludevic Morlot, Phillip Picket, Arie van Beek, Vitaly Pisarenko en Yannick Nézet-Séguin optreden in concertzalen waaronder het Nationaal Auditorium van Spanje (Madrid), Concertgebouw van Amsterdam, Doelen van Rotterdam, Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven en De Oosterpoort in Groningen. Ze heeft advies & Mastercasses ontvangen van gerenommeerde artiesten als Anna Baget, Gonçal Comellas, Mauricio Fuks, Mimi Zweig en Gordan Nikolic. Ze is momenteel lid van Camerata Ardesko en Cuarteto Lorca, onder leiding van Benzion Shamir (Codarts, voor de Kunsten) en Ásdís Valdimarsdotti (Koninklijk Conservatorium).

Photo of Stefania Pigozzo

Stefania Pigozzo

Onderwijs: Piano
Talen: Engels, Italiaans

Stefania Pigozzo, born in Pordenone, Italy in 1992, began her music education as a child with Professor Lucia Grizzo. She continued her studies with the same Professor at the Scuola di Musica Pietro Edo in her hometown white also attending advanced classes with Professor Marian Mika. She graduated cum laude at the age of 16 at Conservatorio Polini in Padova. She was subsequently was admitted to the ‘Biennio a indirizzo Interpretativo” programme at Conservatorio Monteverdi in Bolzano among the students of Professor Davide Cabassi graduating with honours in 2014. Stefania also holds a MA in Music Pegadogy from Conservatorio del la Svizzera (Lugano, Switzerland), where she studied with Professor Sandro D’Onofrio. In September 2016, she was admitted to Koninklijk Conservatorium in Den Haag., where she is currently studying with Professor Ellen Corver.

Stefania has taken part in numerous national and international competitions. She has received more than 20 first prizes and first overall prizes, with honourable mentions by the jury.. (Concorso Nazionale Citta di Ortona, Concorso Nazionale Citta di Cesenatico, Concorso Nazionale Musica in Luce in Milano, Concorso Internazionale Citta di Occhiobello (RO), Concorso Internazionale Citta di Tolmezzo, International Music Competition in Trieste, Concorso Nazionale Citta di Feltre (BL), Concorso Nazionale Citta di Piove di Sacco (PD), Concorso Internazionale Citta di Padova, Concorso Nationale di Castiglione delle Stiviere (MN), Concorso Nazionale Gradus ad musicum Certamen in Lastra a Signa (FL) and more. She has also won the prestigious Pia Baschiera-Tallon Foundation’ Scholarship in Pordenone, Italy and in 2007, as part of the celebrations for the local Cultural Association’s 60″ anniversary, was honoured with an award for outstanding results in her music career.

Stefania made her orchestral debut at 13 years of age playing Mozart’s H414 Concerto conducted by Maestro Nicoletta Fenati & has since has given regular recitals including Festivals, International Competitions and causes such as UNICEF.  Stefania has taken part in numerous Master Classes with many prestigious pianists including Aldo Ciccolini, Bruno Canino, Paolo Bordoni, Benedetto Lupo, Riccardo Risatiti, Giorgio Lovato, Igor Tcetuev, Tatiana Larionova, and is happy to share her insights and knowledge with both young & adult pupils of all levels.

Photo of Chantal Richardson aka 'Chanti'

Chantal Richardson aka 'Chanti'

Onderwijs: Vocal & Songwriting
Talen: Engels & Nederlands

Chantal Richardson, beter bekend als Chanti, is een singer-songwriter van het eiland St. Maarten. Haar muziek is een mix van R&B, Pop en Soul met een Caribische invloed. Ze is nu bezig met het afronden van haar studie in Music en Entertainment Management, geeft zangles en schrijft liedjes voor verschillende internationale artiesten. Ze brak door op haar 14e toen ze Idol’s – Sint Maarten won, gevolgd door haar eerste single die meer dan 80K streams op YouTube kreeg en werd genomineerd voor een Caribische muziekprijs. Met haar gemengde achtergrond van Deens en Caribisch brengt Chanti een samensmelting van genres naar voren die haar muziek multidimensionaal maakt. Ze heeft het podium gedeeld met artiesten als Acehood, Mischu Laikah, SBMG, Orange Grove en meer. Na het uitbrengen van haar single ‘Baila’ in 2018, mocht ze openen voor Young Thug en optreden op meerdere evenementen en festivals in Nederland. Chanti gelooft dat het helpen van studenten om hun stem te vinden en wie ze echt zijn, is waar haar lessen over gaan. Ze motiveerd studenten om het beste in hun zelf naar boven te halen, terwijl ze een leuke en spannende tijd hebben.  ” Het gaat niet alleen om hoe perfect je stem is, maar ook hoe goed je het verhaal vertelt ” – Stevie Mackey.

Photo of Dasha Skorokhodova

Dasha Skorokhodova

Onderwijs: Jazz Zang
Talen: Engels, Nederlands & Russisch

Dasha Skorokhodova werd geboren in een muzikale familie met diepe pedigree; haar moeder een zichzelf een vocal coach en vader van een trompettist. Na acht jaar van klassieke piano studies in Oekraïne, studeerde ze af aan het conservatorium van Moskou als een Jazz Singer (klasse van Irina Tomaeva). In 2007 trad zij in Den Haag Koninklijk Conservatorium als een jazz-zangeres, waar ze studeerde bij Rachel Gould, Hein van de Geyn, Manon Heine, Yvonne Smeets, Sanna van Vliet als Fay Claassen eeuwig voor Dasha’s project “Barok, Poëzie & Jazz”. In 2011 haar debuut album “Quality Time” werd uitgebracht om kritieken van Nederlandse critici. Dasha vervolgens ontving speciale uitnodiging voor concerten in Azië en Rusland, en in aanvulling op haar eigen concertseries door heel Nederland heeft uitgevoerd op zulke festivals als: Holland Festival in Amsterdam, Amersfoort Jazz Festival, Breda Jazz Festival en de Zoetermeer Jazz Festival. In 2013 was Dasha een semi-finalist in het Nationaal Jazzvocalisten Concours in Zwolle, in Nederland en in het zelfde jaar behaalde haar Master’s degree van het Koninklijk Conservatorium met een zeer speciale barok-jazz project. Dasha gebruikt haar talenten niet alleen als zanger maar ook als componist, arrangeur en dichter. Dasha heeft eerder geleerd voor de Haagse Koorenhuis evenals de Dordrecht Music school in zowel de groep en 1-1 instellingen. http://www.dashajazz.com

Photo of Indigo Smith-Poelz

Indigo Smith-Poelz

Onderwijs: Piano, Klavecimbel & Viool
Talen: Engels & Nederlands

Indigo Smith-Poelz begon haar muzikale reis op de leeftijd van zes op de viool en een paar jaar later pianolessen toegevoegd. Een inwoner van Boulder, Colorado, Indigo is ingevoerd om de klavecimbel op een zomerse muziek instituut en op de leeftijd van veertien, te beginnen met lessen Dr Elizabeth Farr – klavecimbel en orgel professor – bij CU Boulder. Ze studeerde klavecimbel prestaties en studeerde af aan het Oberlin Conservatorium (Oberlin, Ohio, USA) met een BM in de historische uitvoeringspraktijk in 2007, studeren met Lisa Goode Crawford en William Webb Wiggins. Indigo heeft ook deelgenomen aan masterclasses met Edward Parmentier en Mitzy Meyerson. In 2007 verhuisde ze naar Nederland als een leerling van Jacques Ogg, alvorens verder haar studie aan het Utrechts Conservatorium bij Siebe Henstra. Momenteel woont ze in Voorburg en leert muzieklessen die privé en Virtuosi in Den Haag.

Photo of Rene Sommer

Rene Sommer

Onderwijs: Trompet, Bugel, Trombone, Euphonium, Kornet & Tenorhoorn
Talen: Engels & Deens

René Sommer (1984) geboren in Odense, Denemarken.
Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag met Jarmo Hoogendijk / Eric Vloeimans & Beatrijs Korevaer / Gertjan Loot en aan het Fontys Conservatorium met Martijn de Laat / Toon de Gouw en Willem van der Vliet.
Hij heeft ook verschillende lessen gevolgd met Lars Vissing (DK.), Torben Sminge (DK.), Thomas Fryland (DK.), John Roucco, Hendrik Jørgensen (DK.), Henrik Hou Jørgensen (DK.), Mads La Cour ( DK.).
Als uitvoerder speelde Rene met het Jazzorkest van het Concertgebouw (Benny Golson, Jimmy Heath) – Tip Toe big band (DK.), DJ maestro, de Big Band The Academy of Music and Dramatic Arts, Zuid-Denemarken (AMDA) en de Koninklijke Conservatorium Big Band van Den Haag (Brandford Marsalis, Bert Joris, Jim McNeely, Peter Erskine, Ack van Rooyen en anderen)
René Sommer werkt momenteel als Brass Teacher, Producer en als Live and Recording Artist

Bezoek de website van Rene voor meer informatie. http://www.renesommer.net

Photo of Nick Vailer

Nick Vailer

Onderwijs: Gitaar (rock)
Talen: Grieks, Engels

Guitarist Nick Vailer was born in Athens, Greece. Nick was inspired by his father and started to learn guitar at the young age of 5.Although he was a self taught guitar player by the time he was 17, he was already giving private guitar lessons to students of all ages, styles and level.In 2009 he was successfully auditioned by the Berklee committee at Philippos Nakas Conservatory in Athens,where he was offered a scholarship to study at Berklee College of Music in Boston for 2 years.He studied theory and guitar next to Thaddeus Hogarth, Michael Williams and Bruce Saunders.He graduated with a specialist degree on Rock, Blues and Jazz guitar.  Since 2012 Nick works as a session guitar player performing live and touring with many respectful musicians including Ross Daly, Panos Mouzourakis, PulseDotBand, Dimitris Pagomenos, Panos Gourgiotis, arranging  and composing music for shows, films and theaters, recording for many artists, albums at Mad Hat Music Productions next to Nikos Vogiatzakis, teaching guitar and representing Crazy Tube Circuits Pedals in NAMM show C.A.  In 2014 he started teaching electric and acoustic guitar at the RSL Rockschool department of Greece for 3 years where he also gave master classes. Aside from his signature guitar playing, Nick is known for his enthusiasm and being an approachable and highly effective guitar instructor. He focuses and invests in the picture his students have in their minds for playing the guitar, build their confidence and help them to achieve that without loosing their personal sound, tone and perspective.  Maintain their interest and fun.  ”I was inspired with Nick’s professionalism. He is a dedicated teacher that will strive to provide material designed to improve any player’s abilities and that will match the student’s musical interest”-RSL-Greece.  Nick now teaches at the Virtuosi School of Music electric guitar in the styles of (rock, blues, fusion and metal) and acoustic fingerstyle guitar.  His inspirations include Frank Zappa, Pat Metheny, Tommy Emmanuel, Jeff Beck, Steve Vai, Joe Satriani, Paul Gilbert, Guthrie Govan, Ritchie Kotzen, Eric Johnson, BB King, Jimmy Page, Pat Martino, Joe Pass, Marcus Miller and many more.

Photo of Edoardo Valorz

Edoardo Valorz

Onderwijs: Piano, Historische Klavierinstrumenten, Basso Continuo, Ensemble & Orgel
Talen: Engels & Italiaans

Edoardo wordt bereikt en even thuis op piano, orgel en klavecimbel, en kan harmonische begeleiding op alle soorten toetsenbord inclusief basso continuo en historische vingerzetting onderwijzen. Eerder was hij organist in de kerk van St. Domenico van Friscole en andere Florentijnse kerken, en eerder doceerde aan de Scuola di Musica Comunale in Montecello Conte Otto in Vicenza voor zijn komst naar Nederland om zijn carrière te bevorderen. Zijn schoolse awards zijn breed en gevarieerd – Muziekwetenschap aan de Universiteit van Pavia (Cremona), klavecimbel aan het Vicenza Conservatorium onder Patrizia Marisaldi ontvangst van zijn Bachelor met High Distinction – Masters Degree aan het Koninklijk Conservatiore in Den Haag met een focus op articulatie technieken in de 17e eeuw, terwijl het bestuderen van de praktijk van de becijferde bas en improvisatie met de heer Patrick Ayrton, terwijl de leerling van Ton Koopman en Tini Mathot. International Festival optredens zijn onder andere Utrecht Oude Muziek Festival (NL), Seoul Early Music Festival (KR) Antiqua Festival Barcelona (ES) International Early Music Festival and Exhibition (UK) Göttingen Historical Music Series (D) Stichting Musica Antica de Camera (NL) Festival dos Abrazos Santiago de Compostela (E) Semana Grande de Santander (E), Als zowel solist en continuo-speler. Hij regelmatig uit te voeren in Den Haag met de ensembles Opera2Day, La Villanesca, L’Arco Sonora, op authentieke historische instrumenten, en heeft twee cd’s uitgebracht met Concordi Musici.