Medewerkers

Onze medewerkers zijn hooggekwalificeerde, professionele musici en hebben jarenlange ervaring met lesgeven. Meer informatie over achtergrond, ervaring, expertise en onderwijsmethoden kunt u hieronder lezen.


  • Koper

  • Drums

  • Gitaar

  • Jazz

  • Piano

  • Rock

  • Snaarinstrumenten

  • Theorie

  • Zang

  • Houten blaasinstrumenten
Photo of Klara Andrlova

Klara Andrlova

Onderwijs: Drumstel, Marimba & Klassieke Percussie
Talen: Engels, Nederlands & Tsjechisch

Klára is geboren in 1986 in Tsjechië. Ze studeerde 6 jaar aan het Conservatorium in Brno, waarna ze aan de Academy of Performing Arts in Praag haar Bachelor diploma behaalde. Klára kwam voor het eerst naar Nederland, toen zij gedurende 5 maanden deelnam aan het Erasmus Uitwisselingsprogramma. Na deze 5 maanden besloot zij een Masteropleiding te gaan doen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze studeerde af in klassieke percussie. Momenteel studeert zij sonologie aan dezelfde school. Gedurende haar studieperiode in Tsjechië trad Klára op met verschillende professionele orkesten, zoals het Praag Kamerorkest, het Nationaal Theater Brno, de Nationale Opera Praag, het FOK Orkest, het Muziektheater in Brno, het Brno Philharmony, het Hedendaags Ensemble Berg, Aries Percussie Ensemble en vele anderen. Ze heeft deelgenomen aan projecten in Duitsland, Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland, Zweden, Denemarken, Litouwen, Italië en Spanje. In Nederland heeft Klára gastoptredens gehad met het Residentie Orkest en Slagwerk Den Haag en was ze onderdeel van het NJO Academie-percussie ensemble, het Kamerorkest en de Ligeti Academie. Ze heeft eerder reeds gewerkt als docent drum in Brno en haar interesse ligt voornamelijk bij nieuwe muziek, samenwerkingen met hedendaagse componisten, beeldend kunstenaars en sonologen. Klára heeft plezier in het werken met kinderen en ze zou in de toekomst behalve drum, ook graag lesgeven in keyboard/tuned percussie en percussie ensemble.

Photo of Alice Boccafogli

Alice Boccafogli

Onderwijs: Koor, Blockfluit, Early Childhood (Vroegschoolse Muziekeducatie) & Muziektheorie
Talen: Engels & Italiaans

Blokfluististe en sopraan Alice Boccafogli (1983) is geboren in Bologna, Italië. Alice studeerde fluit aan het “G. B. Martini” Conservatorium in Bologna, onder leiding van Giorgio Zagnoni. Aan hetzelfde instituut studeerde zij blokfluit met Giorgio Pacchioni en Daniele Salvatore. In maart 2008 studeerde zij summa cum laude af. Alice is gespecialiseerd in zowel hedendaags repertoire als oude muziek. Ze werkt met het Prime Project in Lausanne (Zwitzerland), Antonio Politano, het Siderum Pulvis Ensemble, Daniël Brüggen, Consort Mirabile (mede-oprichter), Soledad Brondino, Kevin Kim en Lisa Kortleitner. Als blokfluitiste heeft Alice deelgenomen aan vele masterclasses met Daniël Brüggen, Lorenzo Cavasanti, Peter van Heygen, Sebastian Marq, John Tyson, Reine-Marie Verhagen en Dorothea Winter. Ook treedt zij op als vocaliste. Alice heeft opgetreden met veel verschillende Italiaanse Barok Ensembles, zoals: Bal’danza, Charivari en het Coro da Camera di Bologna. Met deze laatstgenoemde heeft zij twee opnames uitgebracht: “Alleluja, Nativitas” in 2006, en “Terzo libro de’ madrigali a cinque voci di Camillo Cortellini” in 2009 (beiden bij Tactus Records). Alice begon met haar zangstudie in 2007 onder leiding van Michele Andalò en Kelly McClendon. Momenteel zet zij haar studie bij Daniël Brüggen voort en zingt zij met bariton Vitali Rozynko en mezzo Elisa Fortunati. Ook volgt zij een cursus pedagogiek aan het Koninklijk Conservatorium en geeft les in muziekvoorbereiding aan kinderen van 4 – 7 jaar op Virtuosi School of Music in Den Haag.

Photo of Emma Brown

Emma Brown

Onderwijs: Zang & Piano
Talen: Engels & Nederlands

Emma Brown (1985) studeerde in 2007 af aan Cambridge met een honours degree in Muziek, voordat ze naar Nederland verhuisde om zich te focussen op haar zang. Momenteel studeert zij aan Het Utrechts Conservatorium en studeerde daarvoor aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Emma begon met het volgen van pianolessen toen ze 6 jaar was. Ook begon ze al op jonge leeftijd met zingen in kerkkoren en trad ze op met verschillende lokale toneel- en koorgezelschappen. Toen ze 18 jaar oud was, kreeg Emma een beurs voor the Royal Academy of Music in Londen. Ze studeerde aan Cambridge terwijl ze haar muzieklessen volgde aan de academie. Haar Cambridge Music Tripos focuste op de theorie en de analytische aspecten van muziek. Ze heeft de rol van gravin gespeeld in ‘The Marriage of Figaro’, opgetreden met nieuw werk gecomponeerd door hedendaagse componisten en als soliste gezongen in vele koren zoals in Mozart’s ‘Requiem’, ‘Vespers’ en ‘Coronation Mass’, Vivaldi’s ‘Gloria’, en Britten’s ‘Rejoice in the Lamb’. Ook heeft ze Vaughan William’s ‘Serenade to Music’ gezongen met de Cambridge University Music Society en gaf ze eigen solo recitals. Emma is verheugd om haar studie voort te zetten in Nederland en zij werkt momenteel als docent op internationale school Elckerlyc voor het Virtuosi team.

Photo of Kirsten Cap

Kirsten Cap

Onderwijs: Piano
Talen: Engels & Nederlands

Kirsten begon met haar muzikale reis op 4-jarige leeftijd, op de Cork School of Music in Ierland. Daar volgde zij lessen in muziektheorie, piano en cello. Sindsdien heeft Kirsten meerdere malen prijzen gewonnen in zowel nationale als internationale competities. Van 2002 tot 2003 werd ze toegelaten voor een studieperiode als ‘jonge student’ bij professor Arbo Valdma (piano) en professor Maria Kliegel (cello) op de Hochschule für Musik in Keulen. Vanaf 2005 heeft Kirsten gestudeerd bij professor Barry Snyder aan de Eastman School of Music, in Rochester, New York en bij professor Elena Lapizkaja aan de Universität der Künste in Berlijn. Momenteel studeert zij onder leiding van professor Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam. Kirsten heeft solo piano optredens gegeven op/bij onder andere het West Cork Chamber Music Festival in Bantry, de Boyle Arts Week, het Triskel Arts centre en de Crawford Art Gallery. Ook heeft zij opgetreden met cellist Matthew Huber in Londen, met zanger Jamie Munn in Berlijn en met het Vanbrugh String Quartet in Cork. Kirsten heeft deelgenomen aan verschillende masterclasses, gegeven door Tatiana Zelikman, Fanny Waterman, Jiri Hlinka, John Perry, Alicja Fiederkewicz, Philip Martin, Ewa Poblocka, Hugh Tinney, Barry Douglas, Pascal Roge en Marcel Baudet. Geregeld treedt Kirsten op als de helft van een piano-duo wat zij vormt met haar zus Rebecca. Ze hebben concerten gegeven in Cork, Waterford, Wexford, Rome en Keulen.

Photo of Rubén Castillo del Pozo

Rubén Castillo del Pozo

Onderwijs: Slagwerk
Talen: Engles, Spaans, Frans & Nederlands
Rubén Castillo del Pozo is geboren in 1991 in Madrid, Spanje. Hij begon met vioolspelen op zevenjarige leeftijd. Hij studeerde 6 jaar aan het Conservatorium Angel Arias Maceín en realiseerde zich dat dit niet zijn instrument was. Hij veranderde van viool naar slagwerk. Na een aantal jaren slagwerk studeren kwam hij voor het eerst naar Nederland.  Rubén vindt het zo leuk in NL dat hij besloot om een Slagwerkopleiding te gaan doen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij studeerde af in Klassieke Percussie en Sonologie Minor aan hetzelfde Conservatorium. Gedurende zijn professionele carriere in Nederland heeft Rubén gewerkt samen met diversen professionele ensembles en orkesten.  Op het gebied van Hedendaagse Muziek heeft hij projecten met Het Residentie Orkest, Slagwerk Den Haag, ASKO/Schönberg en De Doelen Ensemble gedaan. Op het vlak van Oude Muziek  heeft hij gastoptredens met het 18de Eeuw Orkest, Amsterdam Baroque Orkest en Combattimento Ensemble gedaan. Hij heeft eerder reeds gewerkt als docent en vervanger docent in Spanje en Nederland. Zijn interesse ligt bij historische muziek, nieuwe muziek en multidisciplinaire samenwerkingsverbanden (met het oprichten van een 4&ensemble). Bij Rubén kan iedereen percussie leren op alle gebieden! Van drums tot Marimba of Pauken!
Photo of Earl Christy

Earl Christy

Onderwijs: Gitaar & Luit
Talen: Engels & Italiaans

Earl Christy is een Amerikaanse luitist en gitarist, die zich bezighoudt met zowel optreden als lesgeven en componeren. Hij behaalde zijn Bachelor- (2000) en Masterdiploma (2002) aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en zijn Post-Graduate degree (2007) aan de Scuole Civiche in Milaan, Italië. Earl heeft jarenlang lesgegeven aan gitaristen van alle leeftijden en heeft ervaring in het lesgeven in verschillende muziekstijlen ( van blues tot klassiek en rock tot country). In zijn manier van lesgeven legt Earl de nadruk op de persoonlijke muzikale interesse van zijn studenten om hun vaardigheden te ontwikkelen en om ze actief en geinteresseerd te houden in hun eigen muzikale ontwikkeling. Als artiest is Earl actief in heel Europa, met zowel solo-optredens als kamerorkesten. Ook heeft hij “Neue Lautenfruchte” opgenomen en uitgebracht, een CD met zijn eigen composities. Hij is een veelgevraagd docent voor het geven van masterclasses en colleges (Grand Valley State University, Grand Rapids Michigan, Northern Illinois University, De Kalb Illinois, German Lute Society, Gronau Germany, Conservatorio di Musica “Nicolini”, Piacenza Italy ), en hij heeft privélessen gegeven in Italië, Duitsland, Nederland en Polen. Earl houdt zich actief bezig met onderzoek, en zijn artikelen zijn gepubliceerd door vooraanstaande musicologische organisaties. Sinds 2009 woont Earl in Den Haag en is hij werkzaam als zowel docent als artiest.

Photo of Emeline Dessi

Emeline Dessi

Onderwijs: Fluit
Talen: Engels & Frans

Emeline Dessi is geboren in Troyes in Frankrijk. Ze studeerde op achttien-jarige leeftijd cum laude af als fluististe aan het Conservatorium van Troyes. In 2004 zette ze haar studie voort in Parijs, in de klassen van Pascale Feuvrier, Frédéric Chatoux en Frédéric Hochain. In 2008 arriveerde Emeline in Nederland om aan het Koninklijk Conservatorium te studeren onder leiding van Benoît Fromanger. Hier studeerde zij af in fluit performance en pedagogiek. Emeline’s carriere als leerkracht begon toen ze zeventien jaar oud was. Van 2004 tot en met 2008 gaf zij les op de muziekschool in Aix-en-Othe in fluit en vroegschoolse muziekeducatie. Sinds haar verhuizing naar Den Haag geeft Emeline les op verschillende scholen, waaronder Virtuosi. Als artiest speelt Emeline regelmatig in orkesten, kamerorkesten en geeft ze solo-optredens. Haar repertoire bevat zowel klassieke als hedendaagse muziek. Emeline is een fervent verdediger van hedendaagse muziek en jonge internationale componisten. “Ik heb muziek als mijn vak gekozen omdat, naar mijn mening, kunst & cultuur een van de schatten is van onze samenlevingen. Ik heb in Europa ervaring opgedaan in zowel pedagogiek als optreden. Muziek is werkelijk een internationale taal en het het helpt ons om onder andere communicatieve-, gevoels- en cognitieve vaardigheden te ontwikkelen. Het is een geweldige ‘tool’ om interactie tussen mensen te creeëren en om compassie te ontwikkelen. Muziek helpt ons om het onzegbare uit te drukken.”

Photo of Pedro Diaz

Pedro Diaz

Onderwijs: Gitaar
Talen: Engels & Spaans

Pedro is in 1985 geboren in Los Llanos de Arodane (Isla de la Palma). Op 13-jarige leeftijd begon hij met het volgen van muzieklessen aan de muziekschool van Cabildo Insular (La Palma) bij Juan Carlos Brito. In 2003 verhuisde Pedro naar Madrid om het behalen van zijn diploma te voltooien aan het Conservatorium van Adolfo Salazar onder leiding van Soledad Plaza. Ook studeerde hij Wereldmuziek aan de Creative Music School bij Nono Garcia en Joseph Salvador. Pedro studeerde in 2011 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als student van Enno Voorhorst. Tijdens deze studie volgde hij masterclasses bij Eduardo Isaac, Hein van de Geijn, Antonoa Duro, Miguel Trapaga, Alex Garrobe, John Ruocco, Marcos Socias, Fabio Zanon en Zoran Dukic. Pedro is te gast geweest bij meerdere festivals: het III Opera Festival 2006 (Canarias) – gitarist bij de Minsk Bolshoi Opera in Rossini’s Barbiere di Siviglia onder leiding van dirigent Victor Ploskina, het Womad Festival 2009 – Las Palmas de Gran Canaria, Illustrator Festival 2011 (Spanje), Amsterdam Festival (Nederland), Festival Jazz Heineken (Spanje) en Mairadal Festival (Rosendaal). Pedro heeft getourd met het Nederlands Jeugdorkest en heeft opgetreden op locaties als het Veluvine, Orpheus, EDE, Gigant & Dakota Theatres en in concertzalen als het Teatro Infantina Cristina (Canarias), Clamores en Galileo Galilei (Madrid) en het Olympisch Station in Amsterdam.

Photo of Emma Elkinson

Emma Elkinson

Onderwijs: Tin Whistle & Fluit
Talen: Engels

Emma Elkinson (B.Mus.Perf.L.R.S.M.) heeft gestudeerd in Canada, Londen en haar vaderland Ierland voordat zij naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag kwam om deel te nemen aan masters van Barthold Kuijken, Robert Aitken, Patrick Gallois en Alison Melville. Ze heeft gespeeld voor Naxos met het Aradia Ensemble en Toronto Chamber Orchestra, de soundtrack voor de award-winnende film ‘In America’, als ook voor componisten Carol Anne Weaver en John Buckley. Emma heeft meerdere malen gefungeerd als solo-fluitiste bij het Classical Music Consort, het Etobicoke Philharmonic Orchestra, het Tafelmusik Baroque Orchestra, de Dublin Concert Band, het Irish Youth Wind Orchestra, het Irish National Youth Orchestra en het Dublin Symphony Orchestra – en heeft zelfs opgetreden voor de Paus in Italie! Emma heeft brede onderwijservaring in verschillende technieken, historische uitvoering, fluit, blokfluit en muziektheorie, op zowel scholen als tertiare instellingen, als aanvulling op het lesgeven aan het prive-studenten in haar studio.

Photo of Elizabeth Fadel

Elizabeth Fadel

Onderwijs: Piano
Talen: Engels, Portugees & Duits

Elizabeth begon toen ze 7 jaar oud was met het volgen van pianolessen op de Rosa Mística Music School. Tijdens het volgen van deze lessen kreeg ze te maken met muziektheorie, muziekgeschiedenis en het spelen in verschillende groepen. Toen ze 18 was meldde zij zich aan bij het Parana’s Art College om muziektherapie te gaan studeren. Een jaar later meldde zij zich aan bij de Escola de Musica e Belas Artes (EMBAP) voor een bachelor in piano. Waar zij werd toegelaten in de klas van de befaamde Russiche pianist Olga Kiun. Ze werd pianolerares op het FAP en op het Brazilian Conservatory of Popular Music. Elizabeth begon daarnaast ook te werken als assistent-pianist voor de Chorals of Federal University of Parana en voor de Tuiuti University of Parana. Op 20-jarige leeftijd startte ze met spelen van het clavecimbel en werd zij onderdeel van een groep van EMBAP. Elizabeth heeft gespeeld in vele café’s, restaurants en heeft meerdere klassieke concerten en popconcerten (Brazilliaanse jazz en tango) gegeven in Brazillie. In 2011 nam ze de cd “Divertimento” op, samen met mandoline-speler Daniel Migliavacca. Deze CD kreeg erg goede kritieken, met name vanwege de diversiteit in het repertoire (Brazilliaanse jazz, tango en klassieke muziek). Elizabeth is tegenwoordig ook pianolerares op de Brazilian Music School (Rotterdam).

Photo of Yiannis Giagourtas

Yiannis Giagourtas

Onderwijs: Guitar

Yiannis studeerde gitaar in Griekenland, Italië, Ierland en Nederland aan het Athenaeum Conservatory, Academia Chigiana, DIT College of Music and Drama en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met D. Svintridis, E. Assimakopoulos, O. Ghiglia, John Feeley en Z. Dukic. Hij nam deel aan master lessen van R. Dyens, D. Russell, V. Mikulka, G. Ryan, C. Marchione, N. Koshkin, R. Gallen, A. York, M. Masters, A. Swete en Sir R. R. Bennett. Yiannis treedt over het algemeen op als solist en als onderdeel van kamermuziek recitals. Ook geeft hij master lessen aan colleges in heel Europa. Zijn meest recente tournee bracht hem naar Duitsland, Nederland, Italië, Servië, Cyprus, Ierland, Oostenrijk en Griekenland. Hij heeft opgetreden als solist bij het orkest van het Public Conservatory van Thessaloniki. In 2002 ontving hij de eerste prijs in de nationale competitie van Veroia, opgedragen aan Dimitri Fampas. In 2010 won hij de eerste prijs in de internationale muziekcompetitie van de Faculty of Applied Arts in Dublin, een competitie waaraan elk instrument kan deelnemen. In hetzelfde jaar was Yiannis finalist in de International Guitar Competition in Berlijn en in de Second World Guitar Competition in Novi Sad in Servië. In 2012, componeerde de Griekse componist Theodore Antoniou zijn tweede concert voor gitaar en strijkkwartet of orkest speciaal voor Yiannis. De wereldpremière, met Yiannis als solist, vond plaats op het festival voor kamermuziek, georganiseerd door het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in 2013. Yiannis is gevestigd in Den Haag en geeft gitaarles op de Virtuosi School of Music in Den Haag. Voor meer informatie over Yiannis als artiest en docent, kunt u zijn website bezoeken : http://www.yiannisgiagourtas.com

Photo of Dorota Gorlow

Dorota Gorlow

Onderwijs: Barok & Klassieke Hobo, Piano, Muziektheorie
Talen: Engels, Nederlands, Pools & Russisch

Dorota is geboren in St.Petersburg maar groeide op in Krakau, waar zij startte met haar muzikale ontwikkeling op de piano op de School voor Jong Talent. Ze is in het bezit van een propedeuse in oboe en piano. Dorota studeerde af in 2004 aan de Cracow Academy of Music met een master in moderne oboe en als muziekdocent en in 2009 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, met een bachelor in historische oboe onder leiding van Frank de Bruine. Ze werd bekroond met de S. Cohen prijs in 2006 en heeft deelgenomen aan masterclasses van Alfredo Bernardini, Michael Niesemann, Elizabeth Wallfish, Jaap ter Linden, Peter van Heyghen, Lars Ulrik Mortensen en Laurence Cummings. Ze is medeoprichter van het “OBOE ensemble” en speelt regelmatig met het Nederlands Bach- en Baroque orchestra “Nova Silesia”. Ze specialiseert zich in het voorbereiden van haar studenten op het ABRSM-examen en geeft groepslessen muziektheorie.

Photo of Mischulaikah Grune

Mischulaikah Grune

Onderwijs: Vocaal optreden / Songwriting
Talen: Nederlands & Engels

Geboren in Nederland van Caraïbische ouders (moeder uit Sint-Maarten en vader uit Suriname), bracht Jazz & Soul singer-songwriter Mischulaikah haar debuutalbum ‘Life, Music, Love” uit in 2012. Gehard door haar opvoeding tussen verschillende culturen streefde ze oorspronkelijk een carriere in de geneeskunde voordat ze in 2008 haar levenslange passie vond in de muziekindustrie. Mischulaikah heeft het podium gedeeld met o.a. Perfect, Eroz Ramazzotti, Mojo Morgan, Kindred, the Family Soul, Orange Grove, en nog veel meer artiesten. Daarnaast is ze een entertainer; mede-gastvrouw van de talkshow ‘Girls’ N Cocktails ‘ , die hedendaagse onderwerpen bespreken die van invloed zijn op jonge vrouwen uit verschillende culturen. Mischulaikah beschrijft zichzelf als een ‘vrolijke’ maar ‘gedreven’ vocal coach die de belangen van haar pupillen aan het hart neemt om ze te ontwikkelen met nauwgezette zorg en aandacht oftewel het geven van haar ‘taaie’ mentaliteit bij het nemen van het podium. In aanvulling van de opleiding aspirant-performance-artiesten op Virtuosi geeft Mischulaikah prestatie- en masterlessen voor alle leeftijden.Met inbegrip van haar eigen ‘Glee Club’ en ‘Pop Choir’ sluit ze zich aan bij de Virtuosi familie als een aanvulling op ons uitgebreide curriculum; het aanbieden van groeps- en individuele training met een speciale afspraak.

Photo of Trevor Howe

Trevor Howe

Onderwijs: Gitaar, Luit, Rock Band & Muziektheorie
Talen: Engels & Nederlands

Trevor Howe studeerde klassieke gitaar bij Bernhard Bielowski en John Della-Torre, vervolgens luit, aartsluit en theorbe met Tim Kersten in Zuid-Australië voordat hij in 2005 bij The Royal Conservatoire in Den Haag begon als luit student waar hij les kreeg van Nigel North en Mike Fentross. Hij is oprichter en directeur van het oude muziek ensemble Nova Hollandia en directeur van Virtuosi NL. Hij heeft ook gewerkt als chef-kok, en beoefent Tai Chi.
Hij is gekwalificeerd om Filosofie, Politiek en muziek te studeren in Australië en heeft tijdens zijn studies gewerkt als een levering leraar voor de BSN Senior School in Voorschoten. Hij werkt momenteel aan de onderwijsbehoeften van ex-pats in Den Haag met behulp van de internationale specialisten van het Royal Conservatoire. Virtuosi School of Music is Trevor’s visie en passie waar zowel excellentie in het muziekonderwijs als nuttige informatie, ondersteuning en diensten voor leerlingen, ouders en collega’s worden aangeboden. Trevor heeft lesgegeven in R-12 muziek in Australië, Europa en Azië – het meest recent ‘Muziek in het Engels’ voor Earlybirds op Basisscholen in Rotterdam. Trevor werkte nauw samen met Virtuosi oprichter Tom Penn-Davies (AUS) vanaf de opening van de school in Queensland in 2005.  Tom heeft Trevor’s toewijding en royale zorg erkend voor de ondersteuning van Virtuosi NL: “Trevor’s unieke lesmethode stelt studenten in staat om sterke, technische bekwaamheid te ontwikkelen naast begrip en waardering voor muziek in een verscheidenheid van stijlen. “Ik was altijd onder de indruk van Trevor’s houding ten opzichte van zijn werk en ik kreeg altijd positieve feedback van zijn studenten. Trevor’s toewijding aan zijn werk en school heeft veel betekend voor onze studenten… ik raad Trevor aan voor iedere muziekstudent. Hij is georganiseerd, betrouwbaar, zeer bekwaam, en heeft een uitstekende verstandhouding met mensen van alle leeftijden. Hij is een waardevolle aanwinst. “

Photo of Ania Katynska

Ania Katynska

Onderwijs: Cello, Piano, Barokcello & Viola da Gamba
Talen: Engels, Nederlands & Pools

Ania Katynska is met 6 jaar met muziek begonnen. Haar eerst instrument was piano, tot ze 12 was. Dan heeft ze de liefde van haar leven gevonden – cello. Ze zat op een gemeente muziekschool, waar ze naast de instrument lessen ook theorie lessen had. Na de school had ze aan de conservatorium in Katowice (Polen) cello gestudeerd. Hier ook had ze theorie, plus pedagogiek en methodiek.
Ze is naar Nederland in 2008 gekomen, om barokcello te studeren aan Koninklijk Conservatorium Den Haag. Na haar studies is ze hier gebleven en nu geef ze – naast concerten spelen – cello, piano en viola da gamba les voor Virtuosi School of Music.

Photo of Mijin Kim

Mijin Kim

Onderwijs: Piano
Talen: Engels & Koreaans

Mijin werd geboren in Zuid-Korea in 1983. Ze begon met het spelen van klassieke piano op de leeftijd van vijf . Ze begon het bestuderen van pop en jazz stijl op de leeftijd van achttien jaar de voltooiing van de cursussen in zowel Soong – Sil Conservatorium en Seoul Jazz Academy . Gedurende deze jaren begon ze ook lesgeven en spelen rond Zuid-Korea. In 2011 verhuisde ze naar Europa om twee conservatoria ontvangen van de bachelor diploma van Prins Claus Conservatorium en de Master’s degree van Conservatorium Maastricht bij te wonen. Tijdens haar Master studie , nam ze en bracht haar eerste album ( End of the Line – 2014) . Tussen 2014 en 2016 verhuisde ze terug naar Zuid-Korea ( Seoul ), waar ze werkte als pianoleraar op de Seoul Jazz Academy en trad op in verschillende locaties . Ze speelt momenteel en onderwijs in Nederland.

Photo of Sarah Nichols

Sarah Nichols

Onderwijs: Harp
Talen: Engels & Frans

Harpist, verteller en workshopleider, Sarah Nichols, heeft een ongebruikelijke internationale achtergrond, gaf haar een spannende reeks van verhalen te vertellen. Geboren en getogen in Parijs, waar haar ouders geregeld, Sarah is de dochter van een Rhodesian (Zimbabwe) moeder en Welsh Patagonische vader. Ze woont momenteel in Nederland, waar ze afstudeerde in 2013 met onderscheiding van de NAIP Joint Music Master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, na te hebben ontvangen, in 2011, haar bachelor in de muziek en pedagogie, met Ernestine Stoop. Sarah heeft opgetreden en workshops gegeven in Europa, de VS, Zuid-Afrika, Zimbabwe en Nepal. Ze heeft gewerkt voor diverse muziekonderwijs organisaties, en heeft haar eigen bedrijf, “Modern Troubadours” begon, het verkennen van verschillende culturen door middel van muziek en verhalen.

Photo of Sofia Isabel Pastor de Frutos

Sofia Isabel Pastor de Frutos

Onderwijs: Viool & Altviool
Talen: Engels & Spaans

Sofía Isabel Pastor (La Rioja, 1984). Ze begon haar viool studies met Joan Lluís Jordá op de leeftijd van acht. Later ging ze verder met Anna Bage aan het Conservatorio Profesional de Música de Ferraz in Madrid, waar ze afstudeerde in2005 met maximumdistinction. In 2005 shestudied met Jaring Walta aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en in 2006 begon ze haar Bachelor studies met professor Andras Czifra bij Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, waar ze afstudeerde in 2010. In 2012 deed ze haar Master in viool prestaties met professoren Gordan Nikolic en Goran Gribajvebic op hetzelfde conservatorium. Ze eveneens gespecialiseerd in de muziek pedagogie toegepast op viool studies. Ze is bekroond met de tweede prijs in de “V Chamber Music Competition Ferraz Conservatoire” (2004). Deze jonge violist is een lid van verschillende orkesten als Chamartín Orchestra, Ferraz Conservatory Orchestra, Cervera Orchestra, AKO (Atheneum Kamer Orkest), CSO (Codarts Symphony Orchestra), Orkest van het Koninklijk Conservatorium, NJO, Prins Claus Conservatorium Orchestra, Sinfonia geweest Rotterdam. Ze had toen de kans om te werken met verschillende dirigenten als Reinbert de Leeuw, Ludevic Morlot, Phillip Picket, Arie van Beek, Vitaly Pisarenko en Yannick Nézet-Séguin optreden in concertzalen waaronder het Nationaal Auditorium van Spanje (Madrid), Concertgebouw van Amsterdam, Doelen van Rotterdam, Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven en De Oosterpoort in Groningen. Ze heeft advies & Mastercasses ontvangen van gerenommeerde artiesten als Anna Baget, Gonçal Comellas, Mauricio Fuks, Mimi Zweig en Gordan Nikolic. Ze is momenteel lid van Camerata Ardesko en Cuarteto Lorca, onder leiding van Benzion Shamir (Codarts, voor de Kunsten) en Ásdís Valdimarsdotti (Koninklijk Conservatorium).

Photo of Stefan Petrovic

Stefan Petrovic

Onderwijs: Piano
Talen: Engels, Nederlands & Servisch

Stefan Petrovic werd geboren in Belgrado (Servië). Hij begon met piano op de leeftijd van zes en tegen de tijd dat hij in zijn vroege tienerjaren was, concurreerde hij op vele piano wedstrijden. In 1993 won hij de 1e prijs in de Young Pianist concurrentie in Nis (Servië). In 1995 won hij de 1e prijs op de internationale wedstrijd ‘Citta di Stressa “in Italië en de 1e prijs op de internationale wedstrijd” Petar Konjovic’ in Belgrado. In datzelfde jaar won hij Jonge Musicus van het Jaar prijs opgericht door het Ministerie van Cultuur van Servië, en werd bekroond met de prestigieuze “Oktober Prize ‘van de stad Belgrado voor de jeugd prestaties op het gebied van kunst en wetenschap. Van 1996-2002 gaf hij vele concerten in Servië, Montenegro en Macedonië zowel als solist en als lid van een pianotrio. In 2002 kwam hij naar Nederland, waar hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij heeft zijn bachelor- en masteropleidingen voltooid in de klas van Naum Grubert. In de tijd van zijn studie trad hij regelmatig op als solist en als lid van diverse kamermuziekensembles. Hij nam deel aan masterclasses gegeven door David Lively, Jean Yves Thibaudet, Dmitry Bashkirov en Anton Kuerti. Op dit moment is hij een Ph.D. Kandidaat aan de Universiteit Leiden / Orpheus Instituut (Gent, België). Zijn onderzoek richt zich op het gebruik van de flexibiliteit van tempo en timing, (de verhouding tussen, muzikale structuur, flexibiliteit en expressie), bij de uitvoering van de 19e eeuwse muziek.

Photo of Stefania Pigozzo

Stefania Pigozzo

Onderwijs: Piano
Talen: Engels, Italiaans

Stefania Pigozzo, born in Pordenone, Italy in 1992, began her music education as a child with Professor Lucia Grizzo. She continued her studies with the same Professor at the Scuola di Musica Pietro Edo in her hometown white also attending advanced classes with Professor Marian Mika. She graduated cum laude at the age of 16 at Conservatorio Polini in Padova. She was subsequently was admitted to the ‘Biennio a indirizzo Interpretativo” programme at Conservatorio Monteverdi in Bolzano among the students of Professor Davide Cabassi graduating with honours in 2014. Stefania also holds a MA in Music Pegadogy from Conservatorio del la Svizzera (Lugano, Switzerland), where she studied with Professor Sandro D’Onofrio. In September 2016, she was admitted to Koninklijk Conservatorium in Den Haag., where she is currently studying with Professor Ellen Corver.

Stefania has taken part in numerous national and international competitions. She has received more than 20 first prizes and first overall prizes, with honourable mentions by the jury.. (Concorso Nazionale Citta di Ortona, Concorso Nazionale Citta di Cesenatico, Concorso Nazionale Musica in Luce in Milano, Concorso Internazionale Citta di Occhiobello (RO), Concorso Internazionale Citta di Tolmezzo, International Music Competition in Trieste, Concorso Nazionale Citta di Feltre (BL), Concorso Nazionale Citta di Piove di Sacco (PD), Concorso Internazionale Citta di Padova, Concorso Nationale di Castiglione delle Stiviere (MN), Concorso Nazionale Gradus ad musicum Certamen in Lastra a Signa (FL) and more. She has also won the prestigious Pia Baschiera-Tallon Foundation’ Scholarship in Pordenone, Italy and in 2007, as part of the celebrations for the local Cultural Association’s 60″ anniversary, was honoured with an award for outstanding results in her music career.

Stefania made her orchestral debut at 13 years of age playing Mozart’s H414 Concerto conducted by Maestro Nicoletta Fenati & has since has given regular recitals including Festivals, International Competitions and causes such as UNICEF.  Stefania has taken part in numerous Master Classes with many prestigious pianists including Aldo Ciccolini, Bruno Canino, Paolo Bordoni, Benedetto Lupo, Riccardo Risatiti, Giorgio Lovato, Igor Tcetuev, Tatiana Larionova, and is happy to share her insights and knowledge with both young & adult pupils of all levels.

Photo of Luba Podgaskaya

Luba Podgaskaya

Onderwijs: Piano & Klavecimbel
Talen: Engels, Nederlands & Russisch

Luba werd geboren in Rusland in 1985. Ze begon haar muzikale studies op de piano op de leeftijd van 6. Ze studeerde af aan Sint-Petersburg Conservatorium als pianist (met prof. V. Shakin) en klavecimbel (met prof. E. Seredinskaya) in 2008. Luba dan verkregen een verdere Bachelors diploma aan het Koninklijk Conservatorium in 2012 als klavecinist, en vervolgens Double Master’s degree als pianist met David Kuijken en klavecinist Jacques Ogg (2014). In 2000 was zij winnaar van het festival “In iedere muziekliefhebber is er Bach” (Petrozavodsk, Rusland). In 2006 jaar had ze een 3e plaats in de categorie basso continuo in de internationale concurrentie genoemd naar B. Asafjev (Groot-Novgorod, Rusland) en in 2014 won de 1e prijs op het International Piano Competition “Resonances” (Parijs, Frankrijk). Van 2009-2010 Luba werd gewerkt aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als begeleider. Ze heeft gewerkt in McGray Opera Studio sinds 2013 en is een pianist / begeleider voor Opera2Day projecten. Luba neemt regelmatig deel aan Rotterdam Operadagen, Opera aan de Schie, Salone dell’Opera Amerongen en andere festivals. Luba werkte ook als begeleider in dergelijke projecten als “De Avond van de Jonge Musicus” (Haarlem, Nederland), Grachtenfestival (Amsterdam, Nederland), werkzaam bij de Internationale Masterclasses voor Oude Muziek (Irsee, Duitsland), International Clarinet Days (Izmir, Turkije), Student Philarmony (Sint-Petersburg, Rusland). Luba momenteel handhelds onderwijs posities aan beide Virtuosi School of Music en de British School in Nederland (Den Haag).

Photo of Dasha Skorokhodova

Dasha Skorokhodova

Onderwijs: Jazz Zang
Talen: Engels, Nederlands & Russisch

Dasha Skorokhodova werd geboren in een muzikale familie met diepe pedigree; haar moeder een zichzelf een vocal coach en vader van een trompettist. Na acht jaar van klassieke piano studies in Oekraïne, studeerde ze af aan het conservatorium van Moskou als een Jazz Singer (klasse van Irina Tomaeva). In 2007 trad zij in Den Haag Koninklijk Conservatorium als een jazz-zangeres, waar ze studeerde bij Rachel Gould, Hein van de Geyn, Manon Heine, Yvonne Smeets, Sanna van Vliet als Fay Claassen eeuwig voor Dasha’s project “Barok, Poëzie & Jazz”. In 2011 haar debuut album “Quality Time” werd uitgebracht om kritieken van Nederlandse critici. Dasha vervolgens ontving speciale uitnodiging voor concerten in Azië en Rusland, en in aanvulling op haar eigen concertseries door heel Nederland heeft uitgevoerd op zulke festivals als: Holland Festival in Amsterdam, Amersfoort Jazz Festival, Breda Jazz Festival en de Zoetermeer Jazz Festival. In 2013 was Dasha een semi-finalist in het Nationaal Jazzvocalisten Concours in Zwolle, in Nederland en in het zelfde jaar behaalde haar Master’s degree van het Koninklijk Conservatorium met een zeer speciale barok-jazz project. Dasha gebruikt haar talenten niet alleen als zanger maar ook als componist, arrangeur en dichter. Dasha heeft eerder geleerd voor de Haagse Koorenhuis evenals de Dordrecht Music school in zowel de groep en 1-1 instellingen. http://www.dashajazz.com

Photo of Indigo Smith-Poelz

Indigo Smith-Poelz

Onderwijs: Piano, Klavecimbel & Viool
Talen: Engels & Nederlands

Indigo Smith-Poelz begon haar muzikale reis op de leeftijd van zes op de viool en een paar jaar later pianolessen toegevoegd. Een inwoner van Boulder, Colorado, Indigo is ingevoerd om de klavecimbel op een zomerse muziek instituut en op de leeftijd van veertien, te beginnen met lessen Dr Elizabeth Farr – klavecimbel en orgel professor – bij CU Boulder. Ze studeerde klavecimbel prestaties en studeerde af aan het Oberlin Conservatorium (Oberlin, Ohio, USA) met een BM in de historische uitvoeringspraktijk in 2007, studeren met Lisa Goode Crawford en William Webb Wiggins. Indigo heeft ook deelgenomen aan masterclasses met Edward Parmentier en Mitzy Meyerson. In 2007 verhuisde ze naar Nederland als een leerling van Jacques Ogg, alvorens verder haar studie aan het Utrechts Conservatorium bij Siebe Henstra. Momenteel woont ze in Voorburg en leert muzieklessen die privé en Virtuosi in Den Haag.

Photo of Rene Sommer

Rene Sommer

Onderwijs: Trompet, Bugel, Trombone, Euphonium, Kornet & Tenorhoorn
Talen: Engels & Deens

Rene Sommer werkt momenteel aan zijn Master’s degree in Fonty Conservatorium, Tilburg. Oorspronkelijk afkomstig uit Denemarken, kwam hij naar Den Haag om zijn bachelor aan het Koninklijk Conservatiore voltooien. Hij heeft opgenomen voor Marlene Coe, en speelde met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Jazzmania (Amsterdam) en Royal Conservatiore Big Band. Hij heeft deelgenomen aan workshops en masterclasses met Sean Jones, Ack van Rooyen, Alvin Queen, Gerard Presencer, Branford Marsalis en Hein van der Geyn. Als leraar Rene heeft geleerd van de Odense Skoleorkester & Pigegarde in zijn geboorteland Denemarken, en voor het ISH en de VSM in Den Haag. Hij is een enthousiaste leraar op alle niveaus, en is het ontwikkelen van zijn eigen methodologie voor kinderen en volwassen beginners in de afgelopen drie jaar. Hij is ook in staat om les te geven Bugel, Cornet, Trombone & Euphonium. U kunt ook een bezoek aan de kunstenaars homepage voor meer informatie http://www.renesommer.net

Photo of Edoardo Valorz

Edoardo Valorz

Onderwijs: Piano, Historische Klavierinstrumenten, Basso Continuo, Ensemble & Orgel
Talen: Engels & Italiaans

Edoardo wordt bereikt en even thuis op piano, orgel en klavecimbel, en kan harmonische begeleiding op alle soorten toetsenbord inclusief basso continuo en historische vingerzetting onderwijzen. Eerder was hij organist in de kerk van St. Domenico van Friscole en andere Florentijnse kerken, en eerder doceerde aan de Scuola di Musica Comunale in Montecello Conte Otto in Vicenza voor zijn komst naar Nederland om zijn carrière te bevorderen. Zijn schoolse awards zijn breed en gevarieerd – Muziekwetenschap aan de Universiteit van Pavia (Cremona), klavecimbel aan het Vicenza Conservatorium onder Patrizia Marisaldi ontvangst van zijn Bachelor met High Distinction – Masters Degree aan het Koninklijk Conservatiore in Den Haag met een focus op articulatie technieken in de 17e eeuw, terwijl het bestuderen van de praktijk van de becijferde bas en improvisatie met de heer Patrick Ayrton, terwijl de leerling van Ton Koopman en Tini Mathot. International Festival optredens zijn onder andere Utrecht Oude Muziek Festival (NL), Seoul Early Music Festival (KR) Antiqua Festival Barcelona (ES) International Early Music Festival and Exhibition (UK) Göttingen Historical Music Series (D) Stichting Musica Antica de Camera (NL) Festival dos Abrazos Santiago de Compostela (E) Semana Grande de Santander (E), Als zowel solist en continuo-speler. Hij regelmatig uit te voeren in Den Haag met de ensembles Opera2Day, La Villanesca, L’Arco Sonora, op authentieke historische instrumenten, en heeft twee cd’s uitgebracht met Concordi Musici.

Photo of Paulina van de Pavert

Paulina van de Pavert

Onderwijs: Cello
Talen: Engels, Nederlands, Pools

Paulina is een gepassioneerde cellist en een gekwalificeerde cello leraar. Haar muziek onderwijs begon op 6-jarige leeftijd in Krakau, Polen. Ze ontwikkelde vaardigheden en muzikaliteit onder leiding van uitstekende pedagogen en voltooide haar master-studie in twee landen (2011 – Wroclaw, Polen en 2015 – Den Haag, Nederland). Als solist en kamermusicus Paulina werkt samen met diverse ensembles. Ze verwierf orkestrale ervaring met binnenlandse en buitenlandse groepen, waaronder Theresia Baroque Orchestra, Accademia Montis Regalis (Italië), Bach Orkest van Nederland (Nederland), Arte Dei Suonatori, KORE (Polen), Le Parlement de Musique (Frankrijk). Paulina nam deel aan de opnames van G.F. Handel – Messiah, J.S. Bach – Mattheus Passion – Amsterdam Classics, en P. Locatelli Opera Omnia voor Brilliant Classics. Naast haar concert carrière Paulina geniet geven cello lessen. Zij heeft ervaring in het werken met zowel kinderen als volwassenen, beginners en meer gevorderde leerlingen. Ze voltooide een driejarige opleiding cursus en stage als een cello leraar, waar ze creëerde haar eigen methodiek plan. In haar vrije tijd Paulina houdt van reizen, om goede boeken te lezen, om te koken en om yoga te beoefenen.

Photo of Tamaz Zador

Tamaz Zador

Onderwijs: Elektrische & Jazz Gitaar
Talen: Engels & Hongaars

Tamas werd geboren in Hongarije in 1986. Hij begon met het spelen van de klassieke gitaar op de leeftijd van 7. Rond de 14-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste elektrische gitaar en hoewel hij studies met klassieke muziek en klassieke gitaar voortgezet, permanent werd vastbesloten om dit instrument. Na zijn afstuderen ging hij verder onderzoeken als een algemene muziekleraar, en ondertussen begonnen met jazz en moderne hedendaagse muziek luisteren en zelf opgeleid in het ‘autodidactisch wijze’. Subesequently Tamas ging om te studeren als een jazz-gitarist eerste in een Kodolányi János University of Applied Sciences en daarna in de Ferenc Liszt Muziekacademie. Terwijl een student in de Liszt Academie begon hij om professioneel te werken als een gitaarleraar (zowel binnen de school en ook particulier) en als professioneel muzikant. Door deze jaren speelde hij in diverse bands en formaties op bijna elke fase van Boedapest en de belangrijkste festivals in Hongarije. Tamas kwam naar NL als student aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in de jazz-gitaar faculteit. Hij is in staat om zowel elektrische en klassieke gitaar van beginner leren gevorderden.

Photo of Giulia Zannin

Giulia Zannin

Onderwijs: Klarinet & Saxofoon
Talen: Engels. Italiaans, Duits

Born in 1987, Giulia Zannin is an Italian clarinetist with international experience performing on both modern and historical clarinets.

She graduated from the Conservatorio “A. Steffani“ of Castelfranco Veneto with Roberto Scalabrin, and in 2007 she moved to Switzerland to continue her studies at the Conservatorio della Svizzera Italiana in Lugano where she obtained “cum laude” a Master of Arts in Specialized Music Performance (concert diploma) studying with Milan Rericha and a Master of Arts in Music Pedagogy with Giambattista Sisini.
In 2013, Giulia was awarded a scholarship from the DAAD (German Academic Exchange Service) allowing her to move to Germany.
Here, under the guidance of Chen Halevi, she explored the clarinet’s contemporary repertoire, finishing in 2015 a Master of Chamber Music at the Staatliche Hochschule für Musik in Trossingen. She performed in several festivals collaborating with ensembles of international standing in the field of contemporary music such as Klangforum Wien (Impuls Academy, Graz), Ensemble Modern Frankfurt (Klangspuren Schwaz, Innsbruck), L’Instant Donné (Opus XXI, Austria), Donaueschingen Off (Germany) and in the Festival ” ‘900 e Presente” playing music by Bruno Maderna and Hanns Eisler at the RSI in Lugano.
Giulia finished her post-graduate studies in historically informed performance on period instruments under the guidance of Ernst Schlader and Eric Hoeprich at the Royal Conservatory in The Hague, and collaborates with the following ensembles that perform repertoire on period instruments: Orchester 1756 Wien, Bremer Baroqueorchester, Northern Consort Groningen and the Mannheimer Hofkapelle Baroqueorchester. She can be heard on the Mannheimer Hofkapelle Baroqueorchester’s album of unpublished music by Christopher Graupner on the CPO label.

Giulia is also a founding member of both Trio Auriga, with which performs classical and baroque repertoire on period instruments, and Ensemble La Favorita, an ensemble specializing in vocal and instrumental music performed at the court of Vienna in the eighteenth century.
In 2011, she made her solo debut with Mozart’s Concerto accompanied by the Orchestra della Svizzera Italiana. Soon after, she began working with European orchestras such as Hulencourt Soloists Chamber Orchestra, Haydn Orchestra of Bolzano and Trento, Schweizer Jugend Sinfonie-Orchester, Orchester der Bayerischen Philharmonie München, Hundisburg SommerAkademie Orchester, Mahler Philharmoniker Wien, Aurora Chamber Orchestra playing under the baton of Vladimir Ashkenazy, Lu Jia, Piero Bellugi, Wolfgang Scheidt, Marc Kissoczy, Kai Baumann, Peter Hirsch, Giorgio Bernasconi, Johannes Klumpp and Charles Olivieri-Munroe.
Together with the Italian pianist Francesca Khalifa, she studied and performed the repertoire for clarinet and piano, coaching with the prestigious Trio Altenberg at the Konservatorium Privatuniversität in Vienna. The duo performed in Switzerland, Austria, Netherlands, Italy and France and won a 3rd prize at the International Chamber Music Competition “City of Asti” in 2010.
Awarded in three national competitions for young musicians, she has been supported in her academic studies from scholarships offered by the following foundations: Schweizerische Interpreten-Gesellschaft, Fritz-Gerber-Stiftung für junge Menschen begabte, Erasmus Program and DAAD.