Individuele proefles

In muzikaal onderwijs zijn de eerste stappen erg belangrijk. Techniek en een goede basis stellen de student in staat hun potentieel te bereiken. Al onze docenten hebben een zeer goede pedagogische achtergrond en streven ernaar dat al hun studenten een plezierige muzikale ervaring hebben. Om dit te bereiken bieden we individuele programma’s op maat voor jong en oud, beginner en gevorderde, in alle stijlen en instrumenten. De filosofie die wij nastreven is “ontmoedig nooit iemand die voordurend vooruitgang maakt.”

Propedeutische één op één lessen vormen het hart van muziekonderwijs. Hiermee wordt het fundament gelegd voor techniek en muzikaal begrip, aan de hand van het door de student gekozen insturment. Lessen volgen in de combinatie ‘2 studenten – 1 docent ‘ is zeker ook mogelijk, echter heeft elke student zijn eigen unieke leerbehoeften en mogelijkheden. Daarom raden wij over het algmeen aan om lessen te volgen in de combinatie ‘1 student – 1 docent’.

 

Aanmelden voor een proefles

 

De term Virtuosi is zorgvuldig gekozen. Deze term weerspiegelt de waarden van kwaliteit en belichaamt een filosofie van openheid, alsmede het doel tot zelfverrijking. Historisch gezien was “virtuoso” een term die gebruikt werd om personen aan te duiden die zich onderscheidden op intellectueel of artistiek vlak. In Engeland waren de Virtuosi een groep Renaissance artsen, die zelfhulp en bewustwording aanmoedigden en stimuleerden. Echter wordt de term sinds de late 17e eeuw specifiek gebruikt als verwijzing naar muzikanten.

Door nauw samen te werken als gemeenschap, bereiken we een hoop goeds. Een stabiele verstandhouding en een goede werkrelatie tussen docent en student zijn enorm waardevol. Mede hierom bieden wij een inleidende proefles. Op die manier koppelen we elke nieuwe student aan de -voor hem of haar – meest geschikte docent. Hierbij nemen wij ook in acht dat de student de gekozen lessen krijgt in de door hem of haar aangegeven voorkeurstaal. Omdat onze docenten de hele wereld afreizen om hun carriere naar een hoger niveau willen tillen, zijn zij afkomstig uit landen van over de hele wereld. Hierdoor zijn zij veel verschillende talen machtig.

Elke nieuwe student ontvangt van ons een lesrooster, een theorieboek, een potlood, een map en de startdatum van de lessen. De docent zal advies geven over het aanschaffen van het juiste cursusboek, maar als het aanschaffen hiervan financieel niet haalbaar is zal de docent dit in acht nemen en aanpassingen maken in het geplande lesaanbod. De deur tot nieuwe kennis zal voor iedereen openstaan! Een goede student komt goed voorbereid naar de lessen en stelt constant vragen. Als er geen vragen gesteld worden, zullen er ook nooit antwoorden zijn…Uiteindelijk is het aan elke student om zoveel mogelijk uit het aanbod van hun docent en de muzieklessen te halen.